Rødgrønn allianse leder en ny valgmåling, men de ordinære partibarometrene heller fortsatt mot borgerlig flertall.

Rødgrønn allianse leder en ny valgmåling, men de ordinære partibarometrene heller fortsatt mot borgerlig flertall.

Valg­må­lin­ger spriker

En fersk meningsmåling viser at 46 prosent av velgerne ønsker en rødgrønn regjering. Kun 39 prosent vil ha et borgerlig alternativ.

Dette viser en meningsmåling som Sentio-research nylig har utført. De siste ordinære partimålingene har gitt et klart borgerlig flertall, men når velgerne blir spurt om regjeringsvalg så blir bildet altså det motsatte.

– Spørsmålet om regjeringsalternativer kommer til å bli et kjernespørsmål ved dette valget, sier valgforsker Bernt Aardal til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han har ikke noe klart svar på hvorfor det blir et slikt sprik mellom partibarometrene og spørsmålet om regjeringsalternativer.

– Jeg tror imidlertid at dette henger sammen med at velgerne daglig blir minnet på at man ikke blindt kan se på summen av de fire opposisjonspartiene. Dette er ikke noen slagen landevei for de fire partiene, sier Aardal med henvisning til at verken KrF eller Venstre vil ha Frp med i regjering, mens Frp på den annen side ikke vil støtte noen regjering som partiet ikke er med i.

Ap-nestleder Helga Pedersen karakteriserer på sin side målingen som gledelig og inspirerende.

– Det er klare alternativer i årets valgkamp. For første gang har Fremskrittspartiet ambisjon om å regjere, og nå blir det en kamp om den norske samfunnsmodellen, sier Pedersen.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet. Men det er også viktig at debatten er uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner innlegg som bryter med reglene. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.ABC Nyheter krever at du registrerer deg med fullt navn.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus