Motorpsycho: «Trust Us» (Sony, 1998)Radioklassiker

Motorpsycho anno 1998. Fra venstre: Bent Sæther, Gebhardt og Snah. Foto: Gorm Kallestad (NTB Pluss/Scanpix)
Motorpsycho anno 1998. Fra venstre: Bent Sæther, Gebhardt og Snah. Foto: Gorm Kallestad (NTB Pluss/Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pABC Nyheter presenterer fire vesentlige plater som er spilt inn i studioet Athletic Sound. Først ut er Motorpsychos episke doble verk «Trust Us».</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Athletic Sound

Platestudioet Athletic Sound ble etablert av Kai Andersen i 1983.

Studioet ble startet i en kjeller i Halden våren 1983, men flyttet allerede i 1986 inn i en gammel gymsal (derav navnet) hvor det fremdeles er lokalisert.

I løpet av de 25 årene som er gått har mange sterke norske band vært innom Halden, noe som gjenspeiles i de som dukker opp i Brygga Kultursal, Haldens nye konsertsal, for å lage festforestilling tirsdag 28. april.


Under den for lengst utsolgte forestillingen spiller følgende artister: BigBang, CC Cowboys, deLillos, DumDum Boys, Paal Flaata, Sivert Høyem, Henning Kvitnes, Motorpsycho, Moving Oos, Elvira Nikolaisen, Onkel Tuka, Tom Russel, Seigmen, Somebody's Darling, Tommy Tokyo & Starving For My Gravy og Marthe Valle.

LES MER:

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

I forbindelse med at platestudioet Athletic Sound i Halden feirer 25 år i år, presenterer ABC Nyheter noen av de viktigste utgivelsene som har en tilknytning til jubilanten. Hvilke fire øvrige album det er snakk om, kommer vi tilbake til, men først ut er trønderbandet Motorpsychos episke doble verk fra 1998: «Trust Us».

Les også:
Del 2: Myk brakdebut (om Elvira Nikolaisens «Quiet Exit»)
Del 3: De unge og lovende (om BigBangs «Electric Psalmbook»)
Del 4: Store fra starten (om Madrugadas «Industrial Silence»)

Mange artister spiller

I anledning 25-årsjubileet kommer i alt 16 av artistene som har jobbet i det legendariske studioet til å stille opp på en veldedighetskonsert i Halden tirsdag 28. april. En av dem er Motorpsycho.

ABC Nyheter vil være til stede både foran og bak scenen i Halden, og sender direkte på ABC TV fra backstageområdet under ledelse av Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha fra klokken 18.00 til klokken 22.00 på konsertkvelden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinn konsertbilletter her

Motorpsychos syvende studioalbum «Trust Us» vil huskes av mange, kanskje aller mest fordi det inneholder låten «Vortex Surfer». Låten som NRK P3 spilte sammenhengende i et døgn ved overgangen til et nytt årtusen. Rikskringkastingen spilte den ni minutter lange psykedeliske postrockhymnen sammenhengende fra klokken 12.00 på nyttårsaften 1999 til klokken 12.00 første nyttårsdag 2000. Uten at verken forstyrrende radiopratere eller at annen musikk fikk slippe til!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Millenniumslåt

Det var Petre (som kanalen het den gangen) sine lyttere som hadde stemt frem millenniumslåten, som inntil da knapt nok hadde vært spilt på radio. Ikke var det en singel, og ei heller en spesielt ordinær radiolåt med sin spilletid på åtte minutter og 59 sekunder.

«Trust Us»«Trust Us»

Det 80 minutter lange doble albumet «Trust Us» stikker seg ellers frem i Motorpsychos ellers så solide katalog. Den var tyngre og mer krevende å høre på enn forgjengeren «Angels And Daemons At Play» som ble sluppet året før, men likevel ikke fullt så alternative som de tidligere klassikerne «Demon Box» (1993) og «Timothy's Monster» (1994).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for «Vortex Surfer»s uventede posisjon, var det først og fremst sporene «Ozone» og «Hey Jane» som frontet dette flotte Motorpsycho-albumet. Begge ble i forkant sluppet på EP-er med disse som hovedlåter.

En av seks

«Trust Us» er en av til sammen seks Motorpsycho-utgivelser som kan knyttes til 25-årsjubilanten Athletic Sound. Fem av trondheimsbandets utgivelser er spilt inn der, inkludert fjorårets «Little Lucid Moments», mens liveplaten «Roadworks, Vol. 1 - Heavy Metall Iz A Poze, Hardt Rock Iz A Laifschteil!» er mikset der, noe som også gjelder fire øvrige titler signert bandet.