Hong Kong hardt ut mot spam

Hong Kong hardt ut mot spam

Hong Kong hardt ut mot spam

Den kinesiske byen straffar spammere med opptil fem års fengsel.

Bakgrunn og fakta

Illustrasjonsfoto:

Eit nytt lovverk i Hong Kong vil regulere alle elektronisk sendte meldingar som fremjar eller reklamerer for varer eller tjenester, som til dømes faxer, e-postar og tekstmeldingar, melder nyheitsbyrået AFP.

Dei som sender ut spam, det vil seie reklame eller liknande, til ei mengde ulike mottakarar via mailadresser lagt ut på nettet, risikerer bøter på opptil 850.000 norske kroner og fengselstraff på 5 år.

Dersom spammerane hacker seg inn på PCar for å sende kommersielle meldingar, risikerer dei opptil ti års fengsel.

Den første delen av lovverket vil bli sett ut i live fredag.

Bakgrunn og fakta

Illustrasjonsfoto:

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet. Men det er også viktig at debatten er uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner innlegg som bryter med reglene. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.ABC Nyheter krever at du registrerer deg med fullt navn.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus