Sjekk hvem som eier bilen

Nysgjerrig på hvem som kjører foran? Send en sms.

Nå kan du gjennom SMS finne ut hvem som er foran deg i køen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXNå kan du gjennom SMS finne ut hvem som er foran deg i køen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Statens vegvesen gjør det nå lettere å finne eieren til en bil. En egen SMS-tjeneste tilbyr hvem som helst å få informasjon om et ønsket kjøretøy.

Ved å sende REGNR (registreringnummer) til 2282 vil du etter kort tid kunne ta imot opplysninger for det aktuelle kjøretøyet, skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider. Prisen for tjenesten er tre kroner per melding.

Tidligere har det vært nødvendig å ringe Statens vegvesen for å få informasjon fra registeret over bileiere. Med den nye tjenesten ønsker Statens vegvesen å gjøre det enklere å få tak i denne type informasjon.

Den nye tjenesten tilbyr oppslag på alle typer registrerte kjøretøy.

I praksis vil det si at om du ønsker å vite hvem som har tatt parkeringsplassen din, så kan du via en enkel SMS få informasjon om kjennemerke, bilmerke, navn på eier og bostedskommune for eier, når kjøretøyet sist ble godkjent - og frist for neste gang det skal inn til periodisk kjøretøyskontroll, eventuell skyldig årsavgift og omregistreringsavgift.

Opplysninger om pant og heftelser må fortsatt hentes ut separat fra Brønnøysundregisteret.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet. Men det er også viktig at debatten er uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner innlegg som bryter med reglene. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.ABC Nyheter krever at du registrerer deg med fullt navn.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Kommentarfeltet er lukket for natten (23:00 - 06:00).

Velkommen til debatt i morgen tidlig klokken 06:00.