Ny test avslører narkotika

Norske apotek startar no salet av ein ny heimetest som kan avsløre misbruk av narkotika. Noreg er det første landet i Skandinavia der privatpersonar kan kjøpe slike testar på apoteket.


Det er særleg den store interessa frå engstelege foreldre som har fått apoteka til å selje den nye testen. Ei urinprøve skal kunne vise om personen har brukt narkotika, og resultatet av testen skal vere 95-99 prosent sikkert. Urinprøva kan også sendast til eit laboratorium om ein ønskjer å få stadfesta resultatet.

Landsforeningen Mot Stoffmisbruk (LMS) støttar salet av den nye testen, fordi testen kan gjere det mogleg å gripe raskare tak i stoffproblemet.

(NPK)

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet. Men det er også viktig at debatten er uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner innlegg som bryter med reglene. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.ABC Nyheter krever at du registrerer deg med fullt navn.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus