ABCNyheter
ABCNyheter AS Kirkegata 17 Oslo 0153
22 80 85 80 tips@abcnyheter.no
true nyheter Samfunn,trafikk,Norge,nyheter
Tor Strand Tor Strand er redaktør i ABC Nyheter. 90548980 tor@abcnyheter.no

Sjekk hvem som eier bilen

Nysgjerrig på hvem som kjører foran? Send en sms.

Nå kan du gjennom SMS finne ut hvem som er foran deg i køen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXNå kan du gjennom SMS finne ut hvem som er foran deg i køen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Statens vegvesen gjør det nå lettere å finne eieren til en bil. En egen SMS-tjeneste tilbyr hvem som helst å få informasjon om et ønsket kjøretøy.

Ved å sende REGNR (registreringnummer) til 2282 vil du etter kort tid kunne ta imot opplysninger for det aktuelle kjøretøyet, skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider. Prisen for tjenesten er tre kroner per melding.

Tidligere har det vært nødvendig å ringe Statens vegvesen for å få informasjon fra registeret over bileiere. Med den nye tjenesten ønsker Statens vegvesen å gjøre det enklere å få tak i denne type informasjon.

Den nye tjenesten tilbyr oppslag på alle typer registrerte kjøretøy.

I praksis vil det si at om du ønsker å vite hvem som har tatt parkeringsplassen din, så kan du via en enkel SMS få informasjon om kjennemerke, bilmerke, navn på eier og bostedskommune for eier, når kjøretøyet sist ble godkjent - og frist for neste gang det skal inn til periodisk kjøretøyskontroll, eventuell skyldig årsavgift og omregistreringsavgift.

Opplysninger om pant og heftelser må fortsatt hentes ut separat fra Brønnøysundregisteret.

Lesernes kommentarer

2007-05-29T23:38:58

Mari Monsen Mari Monsen

29. mai 2007 - 23:38

Datatilsyn?!

Jeg prøvde dette ut, og kan ikke skjønne at dette er lovlig... Får jo opplysninger om når bilen sist ble eu-registrert...Er dette virkelig godkjent av datatilsynet??!
2007-05-30T00:17:44

Loui Eystberg Loui Eystberg

30. mai 2007 - 0:17

Synes ikke noe om denne tjenesten

Dette åpner opp for at hvem som helst kan lett finne frem til kjøretøy, som deretter blir et lett bytte for langfingra kjeltringer.