- Sandberg angrep meg

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNå forteller den siktede 25-åringen for første gang sin historie om hva som skjedde mellom han og Per Sandbergs nevø. FrPs nestleder vil på sin side utvise småbarnsfaren som havnet i slagsmål.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

VERDAL (ABC Nyheter): Med to lysende blåveiser, skrubbsår på knærne og en mulig knekt nese, forteller den 25-årige småbarnsfaren Adam for første gang sin versjon av hva som skjedde utenfor nærbutikken i Verdal sentrum.

- Det var Espen Sandberg som først skallet meg ned. To ganger. Han angrep meg sammen med sine to kompiser og jeg fryktet for mitt liv, sier eneforsørgeren som kom til Norge fra Palestina for syv år siden.

Som ulike media tidligere har fortalt, startet den blodige konflikten etter en nestenulykke og strid om vikeplikten i et veikryss på Ørmelen. Men deretter spriker fortellingene fundamentalt.

I store oppslag i både Adressa og VG har Espen Sandberg (27), nevø til FrPs nestleder, fortalt at det var han som ble angrepet og knivstukket.

Og da Per Sandberg fikk vite om den alvorlige hendelsen, skal det, i følge poltikeren selv, ha ført til en uengasjert opptreden på et folkemøte samme dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I søndagens VG krevde så Frp-Sandberg at 25-åringen som brukte en tapetkniv i basketaket, bør utvises fra Norge.

Til Adressa forteller Espen Sandberg at han måtte kjempe for sitt liv. Sandberg skal ha sydd ti sting i hånda og fått mindre skader i hodet:

- Det var som å bli angrepet av en bjørn eller en ulv, slår han fast.

Tre mot en

Men i slåsskampen var de tre verdalinger mot innflytteren.

- Ja, det var fire personer direkte involvert i hendelsen, bekrefter politiadvokat John Bjøraas til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men så langt er det kun 25-åringen som har status som siktet, mens de tre andre slåsskjempene er avhørt som vitner.

For tiden venter påtalemyndighetene på legeerklæringer for både Sandberg og Adam (som ikke ønsker å stå fram med sitt etternavn). Den siktede småbarnsfaren slapp ut allerede dagen etter hendelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Nå skal alle omstendigheter rundt hendelsen bli forsøkt kartlagt, sier politiadvokaten.

Den 25-årige mannen har intet tidligere rulleblad. Espen Sandberg er derimot ikke et ubeskrevet blad.

- Nei, han er ikke ukjent for politiet, sier poltiadvokat Bjøraas ved påtaleenheten i Steinkjer og fortsetter:

- Det er jo ganske små forhold i de trønderske bygdene...

Et bilde viser Sandberg med en gul t-skjorte dekt av blod. Men de opplyses ikke at dette blodet høyst sannsynlig stammer fra 25-årige Adam. For når Espen Sandberg skaller til ham to ganger, spruter blodet fra nesa.

Ingen media har snakket med 25-åringen tidligere, så hans versjon er ikke kjent før nå:

- Det er nok mest mitt blod på det bildet. Men det vil nok sikkert politiet finne ut av, sier 25-åringen.

Det har også vært publisert et utdrag av butikkens overvåkningsvideo som Adresseavisens journalist tok opp med sin mobiltelefon. Men når ABC Nyheter ber om å få se hele videoen uredigert, avslår butikkens innehaver dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette bevismaterialet er nå i politiets hender.

Men Adam har sett hele videoen. Han sier at den både viser hvem som angrep først samt hvor aktive Sandbergs kamerater var.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- De holdt meg nede og sparket meg mens Sandberg tok kvelertak på meg. Jeg hørte det begynte å surkle i halsen min. Da fikk jeg panikk - trakk tapetkniven og kuttet Sandberg slik at han slapp taket og jeg fikk puste. Etter det kastet jeg fra meg kniven og kom meg opp.

Han tilbakeviser bestemt at han etter den første krangelen skal ha dratt hjem for å hente en kniv og sette fra seg barnet hos en bekjent.

- Nei, det er ikke sant. Kniven lå i bilen, den hadde blitt liggende der etter at jeg avsluttet læretida mi fredagen før. I ettertid angrer jeg på at jeg puttet den i lomma da jeg gikk ut - men de var jo tre mot en...

- Sandberg provoserte

Han sier at det hele startet da Sandberg og vennene hans brøt vikepliken i krysset ved butikken og så la seg like foran ham. Deretter skal de gjentatte ganger ha bråbremset, noe Adam tror skjedde bevisst og for å fremprovosere et kræsj.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da de to bilene så stanser utenfor butikken som ligger 200 meter unna krysset, skal testosteron-nivået ha vært høyt.

Adam sier at Sandberg skal ha provosert ham med uttalelser som: «Jævla utlending, se til å lære deg reglene i Norge», «Vil du ha bank?», «Vet du hvem jeg er?» og «Vi vet hvor du bor».

Etter det kjørte den 25-årige norsk-palestineren guttungen hjem. Han kom så tilbake til butikken for å få avsluttet episoden, og han sier at han ikke hadde noe ønske om å slåss.

Men slagsmålet har allerede fått konsekvenser for den lille familien. De har blitt bedt om å flytte fordi de han leier hos er redd for fremtidige slåsskamper. Adam ønsker nå å flytte til den samme byen hvor hans fraskilte kone bor, også det i Midt-Norge.

ABC Nyheter forsøkte mandag å få en kommentar fra Espen Sandberg, men han hadde ikke anledning - han var da på vei til Oslo og et hotellopphold betalt av Se og Hør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senere på kvelden fikk adressa.no tak i Espen Sandberg som sa dette om Adams versjon:

- Det er ikke noe nytt at han skylder på meg. Jeg avviser helt og fullt at det var jeg som startet, og det har jeg minst to vitner på.

I januar 1997 ble for øvrig Per Sandberg selv bøtelagt for å ha slått og skallet ned en asylsøker på fest i nabokommunen til Verdal, Levanger.

Espen Sandbergs kommentar til Adressa ble lagt til kl 00.10.