KONSERT: Tom Tom Club, Verde-scenen, XV Festival International de Benicàssim – Benicàsim, Spania – fredag 17. juli 2009Windy rappinghood

Tina Weymouth og hennes bandkolleger i Tom Tom Club gjorde så godt de kunne, men klarte ikke motså den voldsomme sommerstormen og måtte bryte tidlig i settet. Foto: Rikke Dahl Monsen
Tina Weymouth og hennes bandkolleger i Tom Tom Club gjorde så godt de kunne, men klarte ikke motså den voldsomme sommerstormen og måtte bryte tidlig i settet. Foto: Rikke Dahl Monsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTom Tom Club blåste nesten av scenen i Benicàssim.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Funk-veteraner i motvind. Foto: Rikke Dahl MonsenFunk-veteraner i motvind. Foto: Rikke Dahl Monsen

BENICÀSSIM (ABC Nyheter): Talking Heads-legendene Tina Waymouth og Chris Frantz' sideprosjekt fra glansdagene på 80-tallet, Tom Tom Club, har gjenoppstått og turnerer denne sommeren. Til glede for både gamle og nye fans.

Benicàssim-festivalen er blant aktørene som kjenner sin besøkelsestid, og var tidlig ute med å booke veteranene. Men som vi etter hvert ha blitt vant til når det gjelder spansk logistikk, så ble heller ikke andre dag på årets festival en udelt suksess.

Det skyldes flere faktorer. Blant annet klarte ikke festivalledelsen å informere pressen om kveldens spilletider, noe som førte til at ABC Nyheters utsendte mistet headlineren Paul Weller, som kanskje var verdt investering av festivalpasset alene. Om ikke det var nok, så brøt det i tilleg ut en massiv gressbrann like ved festivalen, noe som hindret publikum fra å komme inn på området.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaos på alle fronter

I tillegg blåste det opp til skikkelig søreuropeisk sommerstorm, noe som medførte at presseteltet ble stengt, og hvor ingen fra festivalledelsen syntes å kunne ta ansvar for å informere om hva som skjedde videre.

Etter mye om og men klarte vi å karre til oss en oppdatert oversikt over kveldens spilleplan. Men det ble raskt klart at to av kveldens øvrige hedalinere, Kings Of Leon og Maxïmo Park, begge måtte flyttes til senere tidspunkter på grunn av kraftig vind.

Hvorfor Tom Tom Club likevel fikk gå på scenen - og det nesten fire timer før annonsert - er likevel en gåte. Storskjermene og lysrigg ble fjernet på grunn av de kraftige vindkastene, og det var så vidt at medlemmene i Tom Tom Club selv klarte å holde sine sceneposisjoner. Til tross for dette, forsøkte bandet så godt de kunne å underholde med sine fengende og funky melodier. Hele veien galant antrukket av Weymouths dominerende basslinjer.

Etter kort tid gikk så strømmen på området rundt hovedscenen, mens aggregater fremdeles klarte å holde liv i PA-anlegget slik at Tom Tom Club ikke ble like brått avbrutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjorde hva de kunne

Like fullt, Tom Tom Club gjorde så godt de kunne, men etter å ha haltet seg gjennom gamle slagere som «The Man With The 4-Way Hips» og signaturlåten «Genius Of Love», ble Tina Waymouth tvunget til å annonsere at bandet måtte gå av scenen av sikkerhetsmessige årsaker. Det skjedde etter at de kun hadde fått spille i omtrent 25 minutter.

Publikum ble med andre ord snytt for en spektakulær finale med klassikeren «Wordy Rappinghood», mens Tom Tom Club aldri fikk anledning til å vise seg fra den siden som bandet hadde fortjent.

Tom Tom Club ble bokstavelig talt blåst av scenen før festivalen måtte stenge portene og ta en tidlig kveld. Og det før det hele egentlig var kommet ordentlig i gang denne opprinnelig så oppløftende festivalfredagen i Benicàssim.

Usikker line-up

Om Kings Of Leon eller Maxïmo Park og de øvrige artistene som ble tvunget til å kansellere på grunn av den kraftige sommerstormen blir satt opp med nye tider i kveld, er det fremdeles ingen som vet. Den annonserte pressekonferansen om tingenes tilstand har ikke arrangøren klart å formidle videre til pressen, så vi er like desorienterte som resten av festivalgjengerne.

Om vi i det hele tatt klarer å komme oss frem til festivalområdet i kveld, er planen å rapportere videre fra noen av kveldens konserter. Blant annet står Elbow, Franz Ferdinand, Lilly Allen, Peaches og 2 Many DJ's på programmet.