Latterlig Twitter

Latterlig Twitter
Latterlig Twitter
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNå har standup inntatt Twitter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Flere morsomheter fra Twitters første komikveld

• Mark Watson @watsoncomedian - Well, as my dad used to say, 'money: you can't take it with you.' Which led to some pretty boring holidays.

• Gary Delaney @GaryDelaney - I'm now 20 hours into my sponsored semaphore marathon, unfortunately I'm starting to flag quite badly.

• Tiernan Douieb @TiernanDouieb - Worst online mistake I made was putting water on my Instant Messenger. It did not become a postman like I thought it would.

• Matt Kirshen @MattKirshen - So I was in a limbo competition and the music started «How low, can you go?» I said «I once stole a dialysis machine».

Er det mulig å være morsom på under 140 tegn? Ja, mener den britiske komikeren Tiernan Douieb, som mandag denne uken lanserte hjertebarnet Twitter Comedy Club - hvor brukerne er fri til å komme med sine LOLs, ROFL og smileys for å vise hva de synes om bidragene.

Ni kjente britiske komikere var i sving da den første komikvelden ble arrangert online like etter lanseringen. Disse hadde ti minutter hver til å twitre morsomheter som ikke måtte være over 140 tegn - som er det absolutte maksimum i meldingene på det populære nettsamfunnet Twitter.

Noen av meldingene som kom inn var som følger:

I'm Terry Witter, the inventor of Twitter. I'm here with my friends Frank Acebook, Mike Yspace and Stephen Fry.

We even wrote a sketch about Twitter. Unfortunately the cast is too big. It's got 140 characters in it.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Just joined PornTwitter. I've now got nearly 400 swallowers.

– Perfekt medium

Ifølge arrangørene er Twitter Comedy Club som en vanlig komi-kveld. Den eneste forskjellen er at verken du eller komikerene trenger å forlate huset, at det er gratis å komme inn - og at det ikke er forbud mot røyking.

– Twitter er et perfekt medium for kjappe morsomheter. 140 tegn er akkurat passe for å skrive inn noe kjapt og presist som får folk til å humre. For komikere er det det perfekte utstillingsvindu, forteller inititativtager Tiernan Douieb

Tiernan Douieb slår et slag for Twitter-komikk. (Foto:www.tiernandouieb.co.uk)Tiernan Douieb slår et slag for Twitter-komikk. (Foto:www.tiernandouieb.co.uk)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

til ABC Nyheter.

Tekniske utfordringere

Douieb anslår at rundt 7000 personer verden over fulgte med på den første komikvelden på Twitter, og sier at tilbakemeldingene har vært gode.

– Vi hadde imidlertid et par problemer vi vil forsøke å løse. Det ene er at det eksisterer en maksgrense for hvor mange meldinger du kan sende i løpet av en time. Dersom du går over denne grensen, blir kontoen din sperret resten av timen. Det var litt problematisk de gangene det skjedde midt i akten, men heldigvis klarte vi å komme oss rundt ved å opprette en ny konto.

– Et annet problem var avbrytelser fra publikum. Det kan sammenlignes med fulle folk som kommer ramlende inn på scenen. Vi trenger en Twitter-utkaster, forteller Douieb, som er sikker på at det vil komme flere slike show i tiden framover.

Her kan du lese flere av bidragene.