Brann banket Lillestrøm

Erik Huseklepp ( til høyre) og Jan Gunnar Solli jubler over Branns 1-0-scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Lillestrøm i Bergen onsdag kveld. David Nilsen scoret etter pasning fra Huseklepp. Foto: Marit / SCANPIX

<pMarerittet fortsetter for Henning Berg. </p

BRANN STADION (ABC Nyheter): Brann-Lillestrøm 3-1

Både Brann og Lillestrøm sto uten seire ved inngangen til denne uken. Etter kveldens kamp har det snudd for Brann som har to strake trepoengere, mens motgangen fortsetter for Henning Berg og Lillestrøm som fortsatt er helt sist i Eliteserien.

Motgangen startet for LSK etter en halvtime da Vidar Riseth pådro seg to kjappe gule kort og ble sendt i dusjen.

– Det første kortet er helt ok, men det andre er helt feil. Jeg har sett reprisen og der tar dommeren fullstendig feil, sier Riseth til ABC Nyheter.

På overtid i første omgang scoret David Nielsen sitt tredje mål på for Brann på fire dager og rødtrøyene gikk til pause med ledelse. Etter hvilen tok det fem minutter før den var doblet, og da var det endelig Erik Huseklepps tur til å score sitt første for sesongen.

– Dette var fantastisk og jeg er veldig lettet over å score, sier Huseklepp.

En redusering fra Bjørn Helge Riise ga Lillestrøm nytt håp, men det ble knust da Petter Vaagan Moen satte inn 3-1 med en nydelig chipp.

Kjedelig start

Brann hadde kampens første gode angrep etter to minutter da raske Birkir Mar Sævarsson fosset oppover høyrekanten og la lavt inn i feltet. Der kom Lillestrøms keeper-debutant Andre Hansen akkurat foran David Nielsen og fanget ballen.

Etter dette gikk kampen i hvilemodus. Oppgjøret bar preg av en del upresise oppspill, og spill mellom lagenes to 16-metere.

Men etter snaue 20 spilte minutter tok det seg opp igjen. Først da Henning Berg skrek på straffe etter en duell mellom Bjørn Helge Riise og Bjørnar Holmvik. Sistnevnte hadde klart en hånd over skulderen på lillebror Riise, og Berg raste fra sidelinjen.

– Jeg føler han holder meg, men jeg er ikke helt sikker. Men jeg prøver å gå innover i feltet og klarer ikke å rikke meg, sier Bjørn Helge Riise til ABC Nyheter.

Riises store sjanse

Like etter kom to kjappe Brann-forsøk. Først da mandagens Brann-helt, David Nielsen, ble spilt fri etter pent spill av Jan Gunnar Solli og Erik Huseklepp. Nielsen ble imidlertid løpt opp i siste liten av Ringstad. Like etter kom en ny sjanse da Solli la inn fra høyre. På bakerste stolpe sto Petter Vaagan Moen helt fri, men han traff ballen dårlig og LSK fikk avverget.

Lillestrøms første gode sjanse kom etter 29 minutter, men den var til gjengjeld av det store slaget. Bjørn Helge Riise gikk på et godt løp inn i feltet og fikk ballen fra Essediri. Plutselig var han alene med Håkon Opdal, men oddingen kom kjapt ut og reddet godt på skuddet fra kort hold.

To skjebnesvangre minutter

Så kom to grusomme minutter for Lillestrøm og Vidar Riseth. I to situasjoner pådro han seg gult kort, den siste da Huseklepp gikk ned på 17 meter. Protestene var til liten hjelp og Henning Bergs problemer var bare blitt større etter en halvtimes spill i Bergen.

Med ti mann ble oppgaven langt tyngre for de gule, og på overtid i første omgang kom ledermålet. Erik Huseklepp hadde driblet seg gjennom Lillestrøm-forsvaret hele omgangen, og nå fikk han lønn før strevet.

Han fosset nedover venstresiden og kom seg inn i feltet. Der fikk han lagt inn til David Nielsen som hadde en enkel jobb med å sende Brann i føringen. Like etter lød dommer Roy Helge Olsens fløyte, og lagene gikk til pause.

Så scoret Huseklepp

Etter pause kom Brann ut i høyt tempo og fem minutter inn i omgangen sto det 2-0. Debutant Hansen i LSK-målet kastet dårlig ut og Vaagan Moen fikk tak i ballen. Han spilte til Huseklepp som fintet seg fri og scoret. Brann stadion kokte, og sangen om at "Gullet Ska Hem" runget.

Og Steinar Nilsens mannskap fortsatte. Først da innbytter Gylfi Einarsson framkalte en god redning fra Hansen på et skudd fra 16 meter, og så da Olafur Örn Bjarnasson headet i nettveggen etter en corner.

Ny spenning

Men Lillestrøm ga ikke opp og fikk sin redusering etter 64 minutter. Frode Kippe var sterk i duell med to Brann-spillere og headet ned til Riise. Han kom alene med Opdal for andre gang i kampen, og denne gangen gjorde han ingen feil. Det sto 2-1.

Spenningen holdt seg imidlertid ikke lenge, og Brann scoret sitt tredje minutter senere. Petter Vaagan Moen spilte nyankomne Azar Karadas flott fri på venstresiden og han fintet bort Håvard Nordtveit. Avslutningen ble reddet av Hansen, og det samme ble returen. Ballen havnet imidlertid tilbake hos Vaagan Moen som chippet den i en utsøkt bue over både keeper og desperate LSK-forsvarere.

Etter dette hadde hjemmelaget full kontroll, og de kunne fort scoret flere mål. Det var lett å se at de hadde en mann ekstra på banen, og de kontrollerte inn seieren.

Dermed har Brann kommet seg etter den tunge starten på sesongen, mens problemene tårner seg opp for kanarifuglene.