Sparket «Twilight»-regissøren

Foto: Filmweb
Foto: Filmweb
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p«Twilight»-regissør Cathrine Hardwicke får ikke regissere de neste filmene i rekken. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
TWILIGHT

Filmen bygger på Stephenie Myers første bok i serien om kjærligheten mellom tenåringsjenta Bella og den vakre, mystiske vampyren Edward.

De to første bøkene kom ut i Norge i høst og heter:

Evighetens kyss (Twilight)

Under en ny måne (New Moon)

Formørkelsen (Eclipse) er ventet på norsk i april.

Den fjerde og (foreløpig) siste boken heter Breaking Dawn.

Mange hadde ventet at Hardwicke var den opplagte kandidaten til å regissere oppfølgeren til vampyrfilmen «Twilight – Evighetens kyss». Men da filmselskapet Summit krevde at film nummer to «New Moon», skulle ha premiere i slutten av 2009, sa Hardwicke nei. Hun mente hun ville trenge mer forberedelsestid for å kunne bringe sin versjon av historien til kinolerretet på best mulig måte.

Summit har nå bekreftet at Catherine Hardwicke ikke får regissere de neste filmene i rekken.

Filmen «Twilight», spilte inn 69,9 millioner dollar helgen den hadde premiere i USA. Det gjorde den til den største vampyrfilm-åpningen i USA noensinne. Filmen bygger på den første boka i en bokserie på fire, skrevet av amerikanske Stephanie Meyer.

«Twilight»-universet har en dedikert og stor fanskare over hele verden, og fenomenet er spådd en suksess minst like stor som Harry Potter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmselskapet Summit har ennå ikke gått ut med hvem som skal ta seg av regien i de neste filmene. Men fordi opptakene til oppfølgeren må starte ganske snart, om filmen skal rekke en premiere i slutten av 2009, regner man med at navnet på den nye regissøren vil være klart om ikke lenge.

«Twilight» hadde premiere i USA 21.november. I Norge ble premieredatoen fremskyndet til 9.januar etter press fra fansen . I en rekke byer får filmen imidlertid førpremiere i helgen 12.-14. desember.