Se denne - og kom i godt humør!

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMistet troen på verden? Da skal du se låta «Stand by Me» som du aldri har sett den før.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Daglig leser vi om krig og elendighet, ulykker, branner og om bankkriser i øst og i vest. Vi fråtser i historier om folk som har blitt slått ned på vei hjem om natten, om jenter som forsvinner på ferie og om asylsøkere som sliter.

Dermed blir bildet vi får av verden skrudd. Vi ser fiender bak hver busk. Vi får en virkelighet der grusomhet er standarden, der det uvanlige blir vanlig og alle ytterpunktet havner i sentrum for vårt verdensbilde.

Derfor trenger vi små lysglimt av håp innimellom. Små, samlende gnister som retter opp det skakke bildet, og igjen gir oss troen.

For alt er ikke bare elendighet der ute. Hver dag møtes millioner av mennesker rundt om i verden, på flyplasser, på torg eller hjemme i sine stuer. Og de aller færreste utveksler blod i disse møtene. De fleste gir hverandre en klem eller et håndtrykk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen ganger glemmer vi dette. Det er mange ting som splitter menneskene. Men det er vel så mange ting som samler dem.

Musikk er en av de tingene som bygger bro. Litt svulstig kan man si at musikken kan gå dypere enn ord, forbi alle stengsler og inn til menneskets kjerne.

En av de som har skjønt det, er det amerikanske filmregissøren Mark Johnson. Han filmet en fyr på gata som satt og sang «Stand By Me». Deretter reiste han verden rundt og filmet hundre andre mennesker som sang på samme låt. Artistene klippet han sammen, slik at disse menneskene, som aldri har møtt hverandre, til slutt synger på samme låt.

Resultatet kan du se under her:


Tanken bak den fantastiske videoen er å vise hvordan verden kan samles gjennom musikken. Bak initiativet står fondet «Playing For Change» - som vil gi musikere verden over mulighet til å spille musikken sin og foredle sine egenskaper. Ikke bare for å gjøre hver enkelt musiker sitt liv bedre, men for å vise hvordan musikk kan bringe menneskene sammen, uavhengig av kulturell og sosial bakgrunn.


Låta «Stand by Me» finnes i mange varianter. Men få har klart å røre undertegnede så mye som denne.