Skriver under for City

Brødrene Kim (t.v.) og Tom Skogsrud reiser denne måneden til England for å skrive kontrakter med Premier League-klubben Manchester City. (Foto: Skeid.no)
Brødrene Kim (t.v.) og Tom Skogsrud reiser denne måneden til England for å skrive kontrakter med Premier League-klubben Manchester City. (Foto: Skeid.no)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pOm alt går tvillingene Kim og Tom Skogsrud (15) sin vei spiller guttene om få år på samme lag som brasilianske Robinho. I november drar brødrene til Manchester for å signere en akademiavtale med by

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skeid-tvillingene Kim og Tom Skogsrud (15) drar i slutten av denne måneden til England for å signere hver sin akademikontrakt med «verdens rikeste klubb», Premier League-giganten Manchester City.

- Ja, alt er klart og de drar over nå i november for å signere en avtale med Manchester City, sier guttenes far, Kenneth Skogsrud, til ABC Nyheter.

Familieråd

Han forteller at de allerede har vært i Manchester ved flere anledninger, men at det først nå er spikret at de blir City-spillere på permanent basis. Men guttene drar ikke til England med det første.

- Avtalen signeres nå, men de vil ikke dra over til England for å bli der fast før til sommeren. De vil frem til den tid kommer fortsatt være en del av Skeids Junior elite og ha et fast opplegg der.

- Men før sommeren så har de muligheten til å reise over så mye som mulig. I forbindelse med for eksempel langhelger er klubben interessert i at de stiller i Manchester, fortsetter guttenes far.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kenneth Skogsrud forteller at beslutningen om å reise ikke ble fattet over natten. Hele familien var involvert i avgjørelsen.

- Vi har sett på alle fordeler og ulemper og brukt nærmere et halv år før vi kom til at dette er en sjanse vi ikke kunne la passere.

Ifølge Skogsrud blir ikke guttene hentet kun fordi de er brødre. Tilbakemeldingene fra den engelske toppklubben er at begge vil være to solide tilvekster.

- Ja, de er ønsket begge to på bakgrunn av deres fotballferdigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslaget

Den ene av tvillingene, Kim, ble nylig plukket ut på det norske G-15 landslaget som skal møte Tyrkia til dobbeltlandskamp 12. og 14. november i Tyrkia. Landslagsstrener Dag Riisnæs beskriver Kim Skogsrud som en meget god midtstopper.

- Kim er vel det jeg vil kalle en typisk spillende midtstopper. Han er god med ballen i beina, er rask, sterk i lufta og har en fin venstrefot.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Han er fremtidens midtstopper. Sterke fysiske egenskaper kombinert med klokskap og spilleforståelse, sier den tidligere toppspilleren, best kjent fra sin tid i Kongsvinger og Vålerenga, til ABC Nyheter.

Tom ble ikke tatt ut til kampene mot Tyrkia, men Riisnæs sier han ligger helt i vannskorpa. Også han får gode skussmål av G-15 treneren.

- Han er en meget god vestreback, men kan også brukes på kanten. Tom ble ikke med denne gangen rett og slett fordi jeg mener andre per i dag er litt bedre. Men han er en type vi kjenner godt og ligger helt oppe i sjiktet til å komme med.

Mange norske

Riisnæs er ikke overrasket over at de to Skeid-spillerne neste sommer drar til England for å prøve lykken i Manchester City. Han forteller at flere av spillerne i G-15-troppen er i engelske klubbers søkelys.

- Uten å huske det nøyaktig så vil jeg si at det dreier seg nok om en syv-åtte av disse spillerne på laget. Det er slik at når vi spiller kamper så er så og si samtlige Premier League-klubber tilstede for å sjekke dem opp, sier Riisnæs til ABC nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at guttene har signert med Manchester City vil klubben ha hele seks norske talenter i sitt system. Fra før av tilbringer brødrene Tobias og Eirik Holmen Johansen fra Tønsberg, og osloguttene Omar Elabdellaoui og Abdissalam Ibrahim, sin hverdag i Manchester i City.

Kim (t.v) og Tom (t.h), her sammen med Nicolay Schøder (nr.to fra venstre) var tidligere i år på prøvespill i Manchester City. Her sammen med nåværende Cityspiller, norske Omar Elabdellaoui. (Foto, privat)Kim (t.v) og Tom (t.h), her sammen med Nicolay Schøder (nr.to fra venstre) var tidligere i år på prøvespill i Manchester City. Her sammen med nåværende Cityspiller, norske Omar Elabdellaoui. (Foto, privat)