Arresterte terrormistenkte

Tysk spesialpoliti bordet et KLM-fly i Köln fredag morgen. Bildet er fra en øvelse torsdag. Foto: Scanpix.
Tysk spesialpoliti bordet et KLM-fly i Köln fredag morgen. Bildet er fra en øvelse torsdag. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTysk politi arresterte to mistenkte på et passasjerfly i Köln.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To menn har så langt blitt arrestert. De to, en 23 år gammel somalisk statsborger og en 24 år gammel tysk statsborger av somalisk opprinnelse, er mistenkt for å ha planlagt terrorhandlinger om bord i KLM-maskinen, som skulle til Amsterdam.

En polititalsmann sier til TV-stasjonen N24 at de to mennene ble ført ut av flyet, KLMs rute 1804, like før det skulle ta av fra Köln-Bonn-flyplassen klokka 06.55 fredag.

Gikk rolig for seg

De første meldingene gikk ut på at tyske kommandosoldater stormet flyet.

– Det stemmer ikke. Det var politi, ikke soldater, og de stormet ikke flyet. Det hele gikk for seg i rolige former, sier polititalsmann Frank Scheulen.

De to har lenge vært i politiets søkelys, men politiet valgte å aksjonere fredag etter at det ble funnet selvmordsbrev i leiligheten de to disponerte.

I brevene står det blant annet at de ville ta farvel, og at de er rede til å dø i jihad, eller hellig krig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk politi er sparsomme med opplysninger, men ifølge nettutgaven til Der Spiegel sier politiet at de ikke har mistanke om at mennene hadde til hensikt å kapre flyet.

Bagasjesjekk

– Etter at flydøren var stengt og flyet var klart for avgang, ble døren åpnet igjen. Tysk politi gikk inn i kabinen og bort til to passasjerer, som deretter ble ført bort fra flyet. Etterpå måtte alle passasjerene forlate flyet og all bagasjen ble sjekket på nytt. Bagasjen til de mistenkte ble fjernet, opplyser Ellen van Ginkel, talskvinne for det nederlandske flyselskapet KLM.

Etter en stund fikk de øvrige passasjerene gå om bord igjen, og flyet tok av fra Köln-Bonn-flyplassen og landet i Amsterdam, litt over en time forsinket. (©NTB)