Mykland siktet for kokainmisbruk

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p Fotballspilleren Erik Mykland er siktet for bruk av kokain over en lengre periode, skriver VG.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erik MyklandErik Mykland

Det er politiet på Romerike som har siktet spilleren i forbindelse med etterforskningen av et omfattende narkotikanettverk med utspring på Romerike. Han skal ved flere anledninger ha kjøpt kokain av personer i nettverket.

– Jeg har gjort noe som jeg ikke er særlig stolt av og som er veldig dumt – og er klar til å ta den støyten som måtte komme, sier Mykland til VG.

Han sier han ikke vil uttale seg mer om saken til mediene.

– Dette dreier seg om et forhold tilbake til 2006. Han er helt ferdig med dette nå, sier Myklands forsvarer Arne Seland.

«Myggen» ble i forrige uke tilbudt kontrakt med 1.-divisjonsklubben Start. Sportsdirektør Svein Mathisen forteller at de fikk vite om siktelsen for en måned siden.

– Vi stoler på Erik og hadde ikke gitt ham kontrakt hvis vi ikke hadde troen på at han skulle komme tilbake på det rette sporet på fotballbanen og i livet, sier Mathisen til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nærmere hundre personer er tatt i den omfattende narkotikasaken, og flere er domfelt. VG skriver at det er gjort beslag av rundt 100 kilo amfetamin, 160 kilo hasj, 16 kilo heroin og tre kilo kokain, i tillegg til flere våpen. Ifølge politiet er det ikke gjort beslag direkte i tilknytning til spilleren.

– Personen det her er snakk om, har en perifer rolle i nettverket. Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke vedkommende for bruk av narkotika, sier politiadvokat Håvar Undeland i Romerike Politidistrikt til VG.

Mykland har vært inne til ett avhør. Flere av de siktede i saken sitter varetektsfengslet, men fotballspilleren er ikke blitt fremstilt for fengsling. (©NTB)