Gamst på Mourinhos drømmelag

Foto: Scanpix
 Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p– Jeg tror jeg har et bra rykte på meg i England, sier Gamst Pedersen til ABC Nyheter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

José Mourinho har plukket ut sitt drømmelag i Premier League. På venstrekanten er ingen ringere enn Morten Gamst Pedersen gitt plass.

Arenaen er Telegraphs fantasifotballspill for sesongen 2008/2009, som tillater den som plukker ut spillerne, å bruke 50 fantasimillioner pund til å sette opp sitt drømmelag bestående av elleve spillere i Premier League. Spillerne sanker poeng for laget blant annet ved scoringer og målgivende pasninger.

Premier League-ikon og nåværende Inter-trener Mourinho har plukket ut Blackburns norske stjerne i selskap med profiler som Steven Gerrard, Fernando Torres, Michael Essien og Ricardo Carvalho.

– Det er hyggelig, det skal jeg ikke stikke under en stol. Artig å bli satt pris på av en som har oppnådd så mye innen fotballen, sier Gamst Pedersen til ABC Nyheter.

Godt rykte

Nylig uttalte Chelseas 166-millionersmann José Bosingwa at den spilleren i Premier League som utmerket seg aller mest, var Gamst Pedersen. At han kommer med på José «The Special One» Mourinhos drømmelag, bekrefter til gangs at Gamst har et stort navn og høy stjerne i England.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, jeg tror jeg har et bra rykte på meg i England. Jeg hadde en dårlig første halvdel av sesongen i fjor, men det kan skje alle, og de glemmer jo ikke ting man har gjort før, sier Gamst Pedersen.

Etter lang tids suksess bød fjorårets høstsesong på motgang. Så kom oppturen. Gamst styrket sin posisjon som en fremtredende figur i en av verdens desidert beste fotballigaer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det gikk helt til februar før det løsnet, men slutten på sesongen var god. Alle kan ha motgang. Det er artig med skryt fra en merittert mann som Mourinho, understreker han.

– Inntrykk av at han liker meg

18 dager gjenstår før sesongstart i Premier League. Gamst Pedersen og Blackburn er midt i sesongoppkjøringen. Helgens 3–2-seier over Benfica og 1–2-tap for Sporting i det manager Paul Ince karakteriserte som to sterke kamper, gir lovende signaler. Gamst er intet unntak. Mot Benfica viste han med et vakkert frisparkmål at venstrefoten er intakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har gått veldig bra i oppkjøringen og i treningskampene, blant annet med scoring og målgivende. Det blir morsomt å komme i gang. Jeg gleder meg stort til sesongstarten, forteller han optimistisk til ABC Nyheter.

Mark Hughes, som har gitt kantspilleren stor tillit siden 2005, har forlatt Rovers’ managerstol til fordel for Manchester City. Spillerlegenden Paul Ince er ny mann inn. Gamst kommer godt overens med den meningssterke, ferske manageren.

– Vi har ikke hatt ham så lenge, og til nå har treningen først og fremst handlet om å bygge seg opp fysisk. Men jeg har inntrykk av at han liker meg som person, konkluderer Gamst, som føler seg veldig klar for sesongen.

Lovende, dermed, for poengsankingen til José Mourinhos drømmelag.


Les mer om Premier League på Startsiden.