Glimt sterke hjemme i Bodø

Trond Olsen sender hjemmelaget opp i ledelsen tidlig i andre omgang. Bodø Glimt vant til slutt 2-1 hjemme over Aalesund. (Foto: Scanpix)

Bodø Glimt med viktig hjemmeseier og Stabæk er fortsatt ubeseiret i årets sesong.

Bodø/Glimt – Aalesund 2-1 (0-0)
6109 tilskuere
Mål: 1-0 Trond Olsen (48), 2-0 Tiago Martins (str. 72), 2-1 Diego Silva (79).
Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.
Gult kort: Christian Berg, Mounir Hamoud, Bodø/Glimt, Razak Pimpong, Aalesund.

Det var Bodø/Glimts første seier siden serieåpningen 30. mars, og nordlendingene klatret til åttendeplass på tabellen. Laget er fortsatt ubeseiret på hjemmebane denne sesongen.

Aalesund har imponert på eget kunstgress i sesonginnledningen (5-0 mot HamKam og 4-2 mot Brann), men på bortebane er det nå blitt tre tap.

Gjestene burde ha tatt ledelsen på Aspmyra da Johan Arneng fikk ballen etter en duell mellom Glimt-keeper Pavel Londak og Aalesunds fyrtårn Tor Hogne Aarøy, men Arnengs avslutning ble reddet av Londak.

Hevet seg

Det var førsteomgangens eneste store sjanse. Men Glimt hevet seg umiddelbart etter hvilen. Bare tre minutter ut i omgangen sendte Trond Olsen vertene i føringen.

Aalesund klarte ikke å klarere ballen skikkelig etter et hjørnespark, og Olsen klinte til fra 20 meter og forbi Adin Brown i AaFK-målet.

Runar Berg var nær ved å øke til 2-0 etter en drøy times spill, men avslutningen fra kort hold gikk utenfor.

Men etter 72 minutter var det tid for ny jubel hos Glimts supportere. Razak Pimpong felte Runar Berg som var på vei inn i feltet, og dommer Kristoffer Helgerud pekte på straffemerket.

Thiago Martins var både god og sikker fra 11-meteren og gjorde 2-0 for Glimt.

Samba

Diego Silva viste sambatakter da han reduserte til 1-2 med en fin scoring 11 minutter før slutt. Brasilianeren fikk vendt seg vekk fra Glimt-forsvarer Alo Bärengrub og skjøt i det lengste hjørnet.

Selv om sunnmøringene presset på i kampens siste ti minutter, maktet de ikke å skaffe utligningen.

Aalesund ble dermed passert av Glimt på tabellen. Søren Åkebys mannskap er nummer ni, poenget bak Glimt.

HamKam – Stabæk 0-2 (0-0)
4502 tilskuere
Mål: 0-1 Daniel Nannskog (57), 0-2 Nannskog (78).
Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals-Blink.
Gult kort: Jan Michaelsen, HamKam, Anthony Annan, Stabæk.
Rødt kort: Jan Michaelsen (71, to gule), HamKam

Den svenske storscoreren Daniel Nannskog pleier å treffe mål mot Hamar-laget. Søndagens kamp ble ikke noe unntak. Han sto for kampens to eneste scoringer. Stabæk er fortsatt ubeseiret denne sesongen.

Det ble en sjansefattig og jevn 1. omgang hvor lagene hadde hver sin målsjanse. Nærmest scoring var gjestenes Johan Andersson med et godt skudd, men en god Ivar Rønningen fikk slått ballen til corner.

Arne Erlandsen måtte allerede før kampen gjøre en omrokering på laget. Truls Jevne Hagen fikk en strekk under oppvarmingen, og Vegar Bjerke måtte steppe inn. Etter bare sju minutter måtte Knut Henry Haraldsen ut med en skade, dermed måtte hjemmelaget endre igjen.

Slo til

Stabæk klarte ikke å utnytte den lite samkjørte forsvarsrekka til HamKam før pause. 13 minutter etter hvilen slo imidlertid Stabæk og Daniel Nannskog til i kjent stil. Bjørn Holmvik slo en perfekt ball i bakrom hvor svensken kom i stor fart. I stedet for å forsøke å runde keeper dundret han til på halv volley fra distanse, og ballen suste inn bak en sjanseløs Rønningen.

Danske Jan Michaelsen spiller ofte på grensen til det tillate. Mot Stabæk måtte han tåle sitt annet gule kort etter 71 minutter. Dermed ble det tidlig dusj, og igjen måtte «Kamma» avslutte en kamp med ti mann.

12 minutter før slutt viste Nannskog seg fram igjen. Fra 16-meteren lobbet han ballen i mål over Rønningen som sto litt for langt ute.