Programmet i boks

Programmet i boks
Programmet i boks
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele 180 forskjellige artister, fra en rekke musikalske stilarter, kommer til å spille på årets Roskilde Festival i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Programmet er endelig komplettProgrammet er endelig komplett

Den 38. utgaven av Roskilde Festival går i år av stabelen i perioden 3. til 6. juli. Arrangøren venter 75 000 publikummere innenfor portene i år, det samme antallet som i fjor. Rundt 25 000 frivillige vil jobbe for at arrangementet skal kunne gjennomføres.

På en pressekonferanse i København i dag offentliggjorde Roskilde Festival den siste bolken med artister på årets program. Blant dem finner vi Jay-Z, The Hellacopters, The Cult, Gossip, Cat Power, Bonnie 'Prince' Billy, The Streets, Goldfrapp, The Raveonettes, Lykke Li, José Gonzaléz, The Notwist og My Bloody Valentine. Fra tidligere vet vi at størrelser som Radiohead, Neil Young, The Chemical Brothers, Slayer og Judas Priest allerede topper plakaten.

I tillegg til en rekke nye navn, blir det i sommer også åpnet en 1 000 kvadratmeter stor skøytebane(!) inne på festivalområdet. Nå har ikke danskene akkurat tenkt å regulere kilmaforholdene ytterligere, da det her er snakk om en bane som er bygget med et kunstig plastunderlag. Og skøytene trenger du ikke drasse med deg sammen med teltet, da de kan lånes gratis.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utvider miljøprofilen

Roskilde Festival har gjennom en årrekke i likhet med blant annet Øyafestivalen her i landet hatt en sterk miljøprofil. I år utvider de dette med blant annet under fanen Fair Phone - Fair Future, som har som mål å samle inn tomflasker på området for 700 000 danske kroner. Pengene skal gå til humanitære organisasjoner, og årets innsamling vil gå til innbyggerne i Kongo.

Ellers har Roskilde en målsetting om å bli årets reneste festival. Fjorårets tunge nedbørsrekorder førte til uvanlig tungt opprydningsarbeid for de frivillige og ansatte etter festivalen, og dette ønsker festivalledelse forståelig nok ingen reprise av. Publikum har utvist stor innsatsvilje ved å hjelpe til med opprydningen, men i år går de enda et skritt og gir en flaske kald øl tilbake for en pose med innlevert søppel. Konseptet ble introdusert allerede i fjor, hvor det ble samlet inn 13,7 tonn med avfall, en rekord Roskilde-ledelsen har intensjoner om å slå i år.

I snitt har mellom 12- og 13 000 nordmenn dratt til Roskilde Festival hvert eneste år. Ingenting tyder på at dette antallet vil synke med det første.

For fullstendig oversikt over alle artistene som skal spille på Roskilde Festival 2008, samt øvrige nyheter, besøk festivalens egne nettsider.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her