Foreslår lønnshopp på Stortinget

Foreslår lønnshopp på Stortinget
Foreslår lønnshopp på Stortinget
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingets lønnskommisjon vil foreslå et realt lønnshopp for politikerne i høst. Lønnshoppet vil være godt over den generelle utviklingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Lønnshopp
Både Åslaug Haga (Sp) og stortingsrepresentant Heikki Holmås (SV) kan forvente seg et solid lønnshopp hvis forslaget fra Stortingets lønnskommisjon. Foto: Scanpix.

Oslo (NTB): Kommisjonen, som ledes av tidligere riksmeklingsmann Reidar Webster, har overlevert et forslag til Stortingets presidentskap som ligger over forventet lønnsvekst for gjennomsnittet i samfunnet, skriver Dagens Næringsliv.

Forslaget innebærer at stortingsrepresentantene får et tillegg på 6,98 prosent, noe som innebærer at lønna settes opp med 42.000 kroner til 654.000 kroner.

Statsrådene foreslås gitt et tillegg på 6,83 prosent, som betyr et lønnshopp på 62.000 kroner til en årslønn på 969.000 kroner.
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap), får et tillegg på 6,81 prosent, slik at lønnen hans går opp med 76.000 kroner til en årslønn på 1.191.000 kroner. Stortingspresident Thorbjørn Jagland får samme lønn.

Dette forslaget gir en lønnsvekst som ligger 1,2 prosent over hva som er forventet for resten av samfunnet, der lønnsøkningen i 2007 er anslått til 5,6 prosent av Statistisk sentralbyrå.

Forrige gang lønnskommisjonen foreslå en kraftig lønnsøkning, i 2005, ble det heftige diskusjoner, men denne gangen mener kommisjonen at politikerne fortjener en kraftig lønnsøkning fordi de har sakket akterut i forhold til «grupper det er nærliggende å sammenligne seg med» skriver avisen. (©NTB)