Marinen betalte for brystoperasjoner

Marinen betalte for brystoperasjoner
Marinen betalte for brystoperasjoner
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den australske marinen har ved en rekke tilfeller betalt for brystoperasjoner hos kvinnelige offiserer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Illustrasjonsfoto.
Scanpix

Hver operasjon har en prislapp på 10.000 australske dollar, og det er skattebetalerne som får regningen.

Saken vekker stor oppmerksomhet i Australia, og representanter for marinen sier kostnaden kan forsvares, fordi noen kvinnelige soldater trenger operasjonen for å ta hensyn til «psykiske problemer».

Ifølge The Sunday Telegraph, som har snakket med Kourosh Tavakoli, som er plastisk kirurg, har marinen betalt for to offiserer sine operasjoner hos ham. Kvinnene, som var 25 og 32 år gamle, fikk utført brystforstørrelser, og regninen gikk til marinen.

- Jeg vet helt sikkert at marinen betalte for operasjonene. Jeg vet ikke hvorfor de betaler for det, det er ingen klare medisinske grunner til å få brystene sine forstørret, sier han.

Talsmannen for marinen sier at det har skjedd at marinen har betalt for slike operasjoner, men han ville ikke si hvor mange ganger det har skjedd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kosmetiske operasjoner som er gjort kun for å forbedre den subjektive oppfatningen av personens utseende betales av oss, men bare hvis bakgrunnen for operasjonen er et psykologisk problem, som gjør det vanskelig for personen å fungere i sin jobb, sier talsmannen til avisen.

Han la til at ansatte som har vært i ulykker også får kosmetiske operasjoner betalt av marinen.

Forsvarsminister Brendan Nelson, som er utdannet lege, fikk spørsmål om hvor mange som hadde mottatt slike operasjoner, men svarene på det er ikke ventet for tidligst neste uke.

Oberstløytnant Petter Lindkvisst ved Forsvarsstaben sier til ABC Nyheter at han ikke kjenner til at lignende operasjoner har skjedd i Norge på skattebetalerenes regning.

- Nei, jeg har aldri hørt om at slikt har skjedd her til lands, sier Lindkvist.