– Ditlev-Simonsen vil legge fram trusselbrev i retten

– Ditlev-Simonsen vil legge fram trusselbrev i retten
– Ditlev-Simonsen vil legge fram trusselbrev i retten
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) vil ifølge Dagsavisen legge fram det han mener er et trusselbrev fra sine tidligere svigersønner for Oslo tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge kilder som Dagsavisen har snakket med, vil et brev skrevet av Endre Rangnes, en av de to tidligere svigersønnene, bli lagt fram i den pågående skilsmisserettssaken i Oslo tingrett.

Advokat Per Danielsen, ekspert på injuriesaker, sier at å hevde seg utsatt for trusler er en svært alvorlig anklage å komme med.

- Ditlev-Simonsen må kunne føre bevis for at disse truslene er reelle, sier Danielsen til Dagsavisen.

Slike bevis kan være e-post, brev eller telefonsamtaler.

- Trusler


Både Dagbladet og VG bringer tirsdag utdrag fra brevet.

«La mitt være i fred dersom hun ønsker at det ikke skal graves i Sveits», heter det blant annet i brevet, som er håndskrevet og datert 5. september 2005, underskrevet med fornavnet Endre.

Brevet er på til sammen tre sider, og Endre Rangnes skriver at han foreslår sammen med Pehr-Olav Skogseth, Cecilie Ditlev-Simonsens første mann, å ta en prat sammen med Per Ditlev-Simonsen.

Overfor Dagbladet bekrefter Per Ditlev-Simonsen at det er dette brevet han oppfatter som direkte trusler fra sine to tidligere svigersønner.

- Jeg oppfattet brevet som trusler. Dette er et forsøk på å få Cecilie til å gi seg, sier Ditlev-Simonsen til Dagbladet.

Tilbakeviser trusler

Per Ditlev-Simonsen gikk mandag hardt ut og beskyldte sine to ekssvigersønner for å ha kommet med direkte trusler knyttet til pengene i Sveits. Kort tid etter sendte begge eksmennene ut pressmeldinger hvor de tilbakeviste påstandene.

Advokat Cato Schiøtz, som representerer Pehr-Olav Skogseth, sier ordførerens beskyldninger er grunnløse. Et eventuelt brev med trusler må i så fall ha kommet fra Endre Rangnes, sier Schiøtz til VG.

Rangnes sier til VG at han ikke har truet Ditlev-Simonsen, kun gjort ham oppmerksom på at han kunne bli stevnet som vitne i den bitre skilsmissestriden. Rangnes' advokat fred Arne Gade sier brevet ikke kan oppfattes som en trussel, og viser til at det aldri ble anmeldt. (©NTB)

Les også:

Reiste selv til Sveits og tok ut penger

Datterens eksmenn avslørte bankkonto

Foto: Scanpix