Flertall for forbud mot sex-kjøp

Flertall for forbud mot sex-kjøp
Flertall for forbud mot sex-kjøp
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et flertall i befolkningen ønsker å kriminalisere sexkjøp, viser en ny meningsmåling. Saken blir sentral på Ap-landsmøtet, men statsminister Jens Stoltenberg vil ikke si hva han mener.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-lederen regner seg dermed blant de 13 prosentene i meningsmålingen Norstat har utført for NRK som svarer «vet ikke» på spørsmålet. 36 prosent av de spurte sier de er imot en kriminalisering, mens hele 51 prosent er for.

Kriminalisering av horekunder blir etter alt å dømme et stridstema på landsmøtet i Arbeiderpartiet.

- Jeg er i tvil om hva som er riktig. Jeg er sikker på at landsmøtet ønsker sterkere virkemidler mot sexhandel, men jeg vil ikke overstyre debatten før den starter, sier Stoltenberg.

AUF og Ap-lagene i Oslo, Bergen og Trondheim vil ha et forbud mot kjøp av sex. Justisminister Knut Storberget og avtroppende leder av kvinnenettverket i Ap, barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem, går begge imot forslaget.

Men sier Ap-landsmøtet ja, har alle de tre regjeringspartiene gått inn for forslaget, og dermed ligger det an til et forbud, tross motstand blant statsrådene.

- For meg handler det om anstendighet i det norske samfunnet og det handler om å begrense prostitusjonsmarkedet, sier en av tilhengerne av forslaget, stortingsrepresentant Jan Bøhler, til NRK.

Arbeiderpartiets landsmøte starter i Folkets Hus i Oslo torsdag og varer til søndag. (©NTB)