Arild «Hulk» Haugen skapte kaos i IranLøftet to jenter, fem havnet i fengsel

Løftet to jenter, fem havnet i fengsel
Løftet to jenter, fem havnet i fengsel
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arild «Hulk» Haugen løftet to iranske jenter opp på skuldrene sine under en strongman-konkurranse i Iran. Det skulle han aldri ha gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: www.arildhaugen.com
Norske Arild Haugen var for kort tid siden i Iran for å delta i en todagers World Strongman-konkurranse. Det endte med massearrestasjoner og kjempebråk for flere involverte.

Norske Arild «Hulk» Haugen deltok for kort tid siden i World Strongman Cup i Iran. Konkurransen skulle vare i to dager, men i løpet av første konkurransedag ble det hele stoppet. Alt takket være nordmannen.

Kvinnediskriminerende

- Det kom plutselig to jenter bort til meg og spurte om de kunne bli tatt bilde av, sammen med meg. Jeg løftet dem opp på skuldrene og folk tok bilder, men det skulle jeg ikke ha gjort. Da stormet det plutselig til med en haug med politifolk og jentene røyk rett i fengsel.

Iran er kjent for å være et kvinnediskriminerende land, og ved flere anledninger har kvinnene i landet gjort opprør mot det styrende presteveldet.

Den iranske fredsprisvinneren fra 2003, Shirin Ebadi, har tidligere uttalt at iranske lover bryter menneskerettighetene ved å diskriminere og terrorisere iranske kvinner.

I dag domineres iransk politikk fortsatt av menn, men kvinnene er på frammarsj nesten overalt i samfunnet. Og ved universitetene er det flere kvinnelige enn mannlige studenter, slik at kjønnsbalansen i maktapparatet i Iran kan bli sterkt forandret i løpet av noen få år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pratet nedsettende

Det var flere enn de to jentene som ble puttet bak lås og slå på grunn av opptrinnet, forteller Arild Haugen:

- I tillegg til jentene måtte den ansvarlig arrangøren, presidenten i det internasjonale sterkmannsforbundet og en hotellansatt i buret.

Grunnen til at den hotellansatte ble satt i fengsel var at han, ifølge Haugen, pratet nedsettende om hele systemet der nede.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arild «Stupid» Haugen

Arild selv var heldig og slapp unna med en sterk irettesettelse.

- Jeg måtte ned på politistasjonen og underskrive et brev som politiet hadde formulert på forhånd. Der stod det at blant annet at jeg beklaget så mye og hvor fint det er i Iran.

Arild Haugen skapte fullstendig kaos da han løftet to jenter på skuldrene sine under en konkurranse i Iran. (Foto: www.arildhaugen.com)Arild Haugen skapte fullstendig kaos da han løftet to jenter på skuldrene sine under en konkurranse i Iran. (Foto: www.arildhaugen.com)

Til slutt måtte jeg underskrive brevet med Arild «Stupid» Haugen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det var ikke bare nordmannen som skapte kaos under konkurransen.

- Rett etter at jeg hadde løftet jentene danset danske Rene Minkwitz. Også det ble det kjempeoppstyr av. Han var så «gal» og vrikket litt på rumpa. Og så var det en annen som holdt en jentebaby. Da var de redd for at det skulle ligge noe seksuelt bak, fortsetter rogalendingen.

Det som forundrer Haugen mest er hvorfor jentene lot seg løfte av den kraftige nordmannen.

- Det stod mange folk rundt og så på. Damene i burka og mennen i dress. Alle de burde jo visst at det kom til å få konsekvenser dersom de gjorde dette. De kjenner jo til lover og regler i landet. Jeg var ikke klar over at dette kom til å skje.

Forbannet

- Når Arild blir pressa av politisjefen til å underskrive et brev med Arild «Stupid» Haugen, ja da har det gått for langt. Det er fullstendig tragisk, sier en meget forbannet leder av det norske forbundet, Svend Karlsen, til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karlsen mener ansvaret for at det hele ble en tragedie ligger hos arrangøren.

- Stevnearrangøren har reist rundt og deltatt på mange Strongmann-konkurranser rundt om i verden. Han vet hva det går i og kjenner til hvordan ting fungerer. Det er mye show og moro forbundet med konkurransene, forteller han.

- Tullingen, eller Borat som jeg kaller ham fordi han ligner skuespilleren, burde da for f**n ha informert de unge utøverne om hvilke lover og regler som gjelder i Iran.

- Hadde heller blitt hengt

På grunn av episoden, og da spesielt brevet Haugen måtte underskrive, nekter Karlsen å beklage seg overfor det internasjonale forbundet, WSM. Forbundet mener Haugen og Karlsen bør innse hvor alvorlig dette er og komme med en uforbeholden unnskyldning, både til arrangøren og det internasjonale forbundet.

- Ikke f**n om jeg hadde underskrevet et brev med Svend «Stupid« Karlsen dersom jeg hadde gjort dette. Jeg hadde heller blitt hengt. Vi vil ikke beklage det som skjedde overfor noen. Arild kunne da ikke vite at dette ikke var lov, fortsetter Karlsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karlsen er ikke ferdig med å kritisere de involverte aktører.

- Vlad (presidenten i det interasjonale forbundet) er en stor idiot. Han er så utrolig sleip. Han innynder seg hos meg og sier ting som «Oh, Svend, you are the best man in the World». F**n, jeg kjenner jeg blir kvalm bare av å snakke om det, tordner Karlsen videre.

Ting har roet seg ned og ifølge forbundslederen har Arild Haugen nå skværet opp med det internasjonale forbundet:

- Alt er forsåvidt over nå. Det viktig her er at dette ikke går utover Arild. Det blir lenge til vi sender noen til Iran igjen.

Du kan lese flere nyheter på Arild Haugens hjemmeside www.arildhaugen.com.