Krekar: - Har ikke forrådt Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var fullt hus hos Aschehoug da Mulla Krekar presenterte sin nye bok «Med egne ord» torsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aschehoug tok kontakt med Krekar for cirka et år siden for å få ham til å fortelle sin historie. Nå er boken ferdig, og Mulla Krekar, med tolk, presenterte den i dag for norsk og arabisk presse. Blitzregnet haglet over forlagssjef William Nygaard og Mulla Krekar da pressekonferansen startet klokken 10 i morges.

— Har norske ordensmakter og offentligheten behandlet flyktningen Krekar med verdighet etter at han kom i offentlighetens lys?, spurte Nygaard innledningsvis.

Mulla Krekar forteller at Krekar-saken er en «kjede av forskjellige elementer, omtrent satt sammen som olympiske ringer». Blant annet representerer en ring at han er iraker, kurder og flyktning i Norge. Deretter som muslim og islamist, med en litt annerledes tenkning.

Kreaker er anklaget for mer enn tredve forskjellige forbrytelser, og står fast på at alle anklager er fabrikerte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

— Derfor var det nødvendig for meg å skrive denne boken, sier han. - Som et svar på anklagene og forklaring på de forskjellige elementene.

Gave til Carl I. Hagen


Mulla Krekar ser seg selv som en muslim i opprør, som utfordrer sine grenser. Hans historie er som hentet ut av en thriller. Før han kom til Norge ble han etterforsket av både FBI, CIA og Pentagon.

- Dette var før jeg kom til Norge. De ville ikke latt meg komme dersom det var noe galt, sier Krekar.

 Krekar med kamerater fra IMK i 1998. Kun tre av personene på bildet lever i dag. Resten er blitt drept av PUK eller Saddam Husseins soldater. (Foto: «Med egne ord») Krekar med kamerater fra IMK i 1998. Kun tre av personene på bildet lever i dag. Resten er blitt drept av PUK eller Saddam Husseins soldater. (Foto: «Med egne ord»)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

— Kjære nordmenn, jeg har aldri forrådt dere eller behandlet dere urettferdig, eller forbrutt meg mot kontrakten som er mellom dere og meg. Jeg har stor respekt for dere innerst i mitt hjerte. Jeg er stolt av dere, like mye som dere kan være stolte. Det er en stor ære for en islamist og muslim å bo i trygghet i dette landet, sa Krekar, som la til at han vil sende et eksemplar av boken til Carl I. Hagen og Erna Solberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krekar takket advokatene Victor Koppe og Brynjar Meling for all hjelp.

Ikke plass for svake


Journalistene utfordret så Krekar med spørsmål om tilstanden i hjemlandet.

— I vårt land, som ikke blir styrt av lov eller regjering, er det ikke plass til svake, sa Krekar.

- Amerikanerne skal ha fabrikert bevis mot deg. Hvorfor valgte de deg?

— Først og fremst trengte de saken med kjemiske våpen for å kunne gå til krig. Deretter trengte de en «missing link» mellom Saddam Hussein og internasjonal terroristvirksomhet. Og de fant meg, en uskyldig mann. Det finnes en mappe med fabrikerte bevis mot meg, forklarer han, og forteller om en av disse sakene. Krekar fikk nylig 400 000 kroner i erstatning for en sak der han skal ha blitt tatt med heroin i Jordan.

— Jeg har aldri vært i Jordan. Og de andre anklagene holder omtrent det samme nivået som med heroin, avslutter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmål om han beundrer Osama Bin Laden:

— Helt garantert ikke. Jeg kjenner ikke mer til ham enn det som er skrevet i boken. Hadde jeg visst det ville jeg skrevet det, for jeg frykter ingen andre enn Gud.

Mulla Krekar


Mulla er arabisk for «herre», og er en fellesbetegnelse på rettslærde i shia-islam og i asiatisk sunni-islam.

- Caplex.