En vandrende katastrofe

Artikkelen fortsetter under annonsen

70-tallets svar på Paris Hilton har skamfert seg selv på en rus av skjønnhets-operasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Kattekvinnen anno 2004. Kattekvinnen anno 2004.

Jocelyn Wildenstein (58) har brukt rundt 30 millioner kroner på plastikk-kirugi. Man kan trygt si at gullalderen hennes er forbi.

Den tidligere sositetsdamen var 70-tallets svar på Paris Hilton. En av New Yorks kjente jetsettere og alltid til stede når den røde løper ble rullet ut.

Hun var lykkelig gift med en søkkrik kunsthandler, paret hadde to vakre barn og skiftet mellom å bo i villaer i USA, slott i Frankrike og en storslått ranch i Kenya.

Virkelighetens bisarro


Jocelyn er i dag et bisart bilde på hvordan man kan bli hektet på plastikkoperasjoner. Hun er blitt en plastisk kirugi-junkie, som de amerikanske mediene kaller det.

Nylig ble hun kåret til «verdens mest skremmende kjendis» av internettsiden awefulplasticsurgery.com, og omtales også gjerne som en vandrende halloween-maske.

Ingen ønsker å bli sett på den røde løper ved siden av Frankensteins brud, så de mange invitasjonene er krympet inn til det minimale. Hun seiler kun på gode venners sympati og medmenneskelighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For det ligger en tragedie bak forvandlingen til Jocelyn. Hun har operert seg for den nette sum av 30 millioner kroner for å kunne ligne en katt. Kattedyr var nemlig hennes eks-manns favoritt-dyr.

 Jocelyn med familin sin på slutten av 70-tallet. Jocelyn med familin sin på slutten av 70-tallet.

Jocelyn vokste opp i en middelklassefamilie i Sveits, men da hun traff den steinrike kunsthandleren Alec Wildenstein på begynnelsen av 70-tallet, forandret hennes liv seg radikalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter et luksusbryllup i Las Vegas i 1977, startet hennes liv som luksus-frue. Paret og deres to barn skiftet på å bo i luksusboligen i New York, slottet i Frankrike og en enorm ranch i Kenya. Ranchen var fylt med vill natur og ville dyr, deriblandt to tigere som ekteparet begge var spesielt glad i.

Utkonkurrert


Men etter 20 års ekteskap begynte det å knake i den ekteskapelige sømmen, og ektemannen ble tatt på fersken med en 19 år gammel fotomodell i sengen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og nettopp denne 19-åringen satte griller i hodet på Jocelyn, som da bestemte seg for å bli en kattekvinne.

«Kattedyr har perfekte øyne», skal hun ha sagt til sine venner.

Men det hjalp henne ikke å beholde Alec, som kort tid etter forlot henne. Dermed har hun brukt sin tildelte formue på operasjoner. Og flere operasjoner, og litt til. Til det ikke lenger er snakk om en formue.

 Jocelyn mens hun ennå var naturlig vakker og lykkelig gift. Jocelyn mens hun ennå var naturlig vakker og lykkelig gift.

I dag er det heller ikke mye igjen av Jocelyn Wildenstein. Hun har tatt utallige operasjoner for å ligne sitt favorittdyr. Huden er mørkere, øynene er strammet så mye at det er et under at hun kan blunke, og kinn-implantatene er så store at hun ikke kan se til siden. Leppene er pumpet opp til det groteske og ser ut til å kunne sprekke når som helst. Hake-implantatet er flere størrrelser for stort og gir henne det absolutte Frankenstein-uttrykket.

I dag blir den tidligere vakre kvinnen stadig kåret til en av verdens hesligste kvinner. Selv kaller hun seg dyrenes dronning.

Mer om Jocelyn Wildenstein:


• awfulplasticsurgery: Jocelyn Wildenstein
• blackhawkplasticsurgery.com: Jocelyn Wildenstein

(Kilde: Aftonbladet, awfulplasticsurgery.com, anecdotage.com)