Kvinner - brett ut!

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Bli kjent med ditt eget kjønnsorgan!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Eva Henriette og Frida har gitt ut boken «Venus - norske kvinner sett nedenfra».Eva Henriette og Frida har gitt ut boken «Venus - norske kvinner sett nedenfra».

Oppfordringen kommer fra to damer som selv var så fascinert av det kvinnelige kjønnsorgan at de gav ut en bok om det.
Spesielt?

I går ble den oppsiktsvekkende boken «Venus - norske kvinner sett nedenfra» lansert på Gyldendal forlag.

Boken er rett og slett en slags reise i det kvinnelige kjønnsorgan. Helt sant! Og mellom permene finner du 49 ulike kvinners underliv samt intime betroelser om sex og seksualitet. Hele 980 kvinner deler sine seksuelle fantasier med leseren. Også utlevde fantasier...

«Venus - norske kvinner sett nedenfra» er en rødmende ærlig bok, som pirrer mer enn nysgjerrigheten og utfordrer deg til å finne frem lommespeilet og bli kjent med deg selv.

To utfordrende damer


Å bli konfrontert så direkte med sin egen seksualitet kan være kraftig kost for enkelte og bare moro for andre. For damene som står bak utgivelsen er det begge deler.

Jeg ble plukket opp av den ene forfatteren av boka, Frida Kahlisto, i bibliotekbaren på Bristol og ført bort til bordet der forlagets representant og bokas andre forfatter, Eva Henriette Mohn holdt til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eva Henriette og Frida er er ærlig og oppriktig interessert i kvinners underliv.Eva Henriette og Frida er er ærlig og oppriktig interessert i kvinners underliv.

At de to damene er veldig forskjellige, er det første som slår meg i det jeg hilser på dem.

Frida har langt, sort, bustete hår, sorte jeans og en bluse med broderte blomster på. I øret har hun yin&yan-øredobb i et av hullene i det venstre øret.

Eva Henriette har kort skinnskjørt, tettsittende genser, knallrødt hår i sirlig sideskill, lange negler og det blinker i stener på fingeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De er begge engasjerte når de forteller og snakker begge med et fargerikt og utbroderende språk.

Mange vil bli fotografert

- Vi møtte hverandre da vi studerte sexologi i Danmark i 2004 og ville skrive oppgave sammen, forteller Frida i det hun slenger bena over skinnstolen hun sitter i.

Humørfylt...Humørfylt...

- Senere ble dette prosjektet til en bok og vi gikk ut i media og fortalte litt hva vi dreiv med, noe som gjorde at vi fikk en voldsom respons.

- Og det tok formelig helt av da vi ble med på et nettmøte i TV2 Nettavisen. Ideene raste inn, både frå kvinner og menn, smiler Eva Henriette.

- Det var utrolig mange som meldte sin interesse, som ville være med å bli avbildet i boken vår, forteller hun videre med klingende trønderdialekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mye skam

- Vet du hva de kvinnelige kjønnsleppene ble kalt før i tiden? spør Frida meg.

- «Skamlepper», svarer hun før jeg får sagt et pip. Og «Skamberget», «brystVORTER» var også ord som ble brukt. Hun artikulerer høyt og tydelig.

- Det kvinnelige kjønnsorganet blir assosiert med skam, det er mange som forbinder det med noe stygt. Mange synes en er stygg og ekkel nedentil, det er annerledes med guttene som har tatt på tissen sin siden de var guttunger, styrt den og laget mønster med tissen sin fordi det var gøy.

 ...og spennende lesning... ...og spennende lesning...

- Mens mannfolka har studert både sin egen og andres penis, er kvinners kjønnsorgan gjemt bort på en måte. Det fører til mindre åpenhet og begynner allerede når unger begynner med potte, som sosial trening.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- I boken vår er vi opptatt av at hver minste del er forskjellig, selv om vi alle igrunnen er like.

Frida bobler av energi og meninger, Eva Henriette nikker alvorlig og samtykkende.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Venusblomsten


Begge to kaller de det vi kvinner har nedentil for «Blomsten»;

- Fordi den er vakker og åpner seg som en blomst av næringen, forklarer Eva Henriette billedlig med hendene sine.

- Det var en fantastisk opplevelse å få jobbe med alle disse kvinnene. De var så innmari glade og takknemmelige for å få bli med å bidra, kvinner i alle aldre ville bli med og normalisere andre kvinners forhold til seg selv og sitt eget underliv, kan Eva Henriette avsløre.

- Enkelte hadde med seg ektemannen sin, tok inn på hotell og gjorde det til en elskovsakt, to damer fra Stavanger fløy inn bare for å få være med på dette og enkelte regelrett maste seg til å få bli med, forteller Eva Henriette.

...passer også til soffakos!...passer også til soffakos!

Begge to lyser de opp når de forteller om de menneskene som står bak boka, episoder under prosessen og prosjektet de har holdt på med så lenge.

De forteller meg også om intimkirurgi, at noen kvinner synes de selv er så stygge at de tar kirurgiske inngrep for å endre på kjønnslepper og klitoris.

- Om du går på trygdekassa får du tallene, forteller Eva Henriette. Hun er alvorlig nå.

- Ja, og flere reiser ut av landet for å få gjort dette inngrepet. Det mange ikke vet er at dette kan føre til at at nervetråder blir avkuttet og dermed er en direkte årsak til at kvinnene mister følelser i underlivet, understreker Frida.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uvitenhet


- Men er dere ikke redde for at boka kan bli misbrukt? spør jeg dumt. Og akkurat i det jeg spør ser jeg at jeg har bomma fullstendig.

De er begge enige om at boken hører hjemme i bokhylla!De er begge enige om at boken hører hjemme i bokhylla!

- Neeeiiii? Frida drar på det og smiler lurt til meg.

- Æh..nei, jeg mener...

- Du mener om vi er redde for at mannfolk skal sitte og runke til boka, til vanlige norske kvinner?

- æh...ja...tja...?

- Det ville jo bare være helt fantastisk!! Sier de begge og ler.

Av meg, dessverre...


Jeg har tydeligvis en del å lære forstår jeg. Kanskje trenger jeg også å ta en titt i boken...?

Her kan du lese mer om

Litteratur


Mer litteratur i

Neste Klikk

:

Litt.klikk
Litteraturanmeldelser
Litt.klikk
Forfatter-portrettet
Lydbøker

ABC.Startsiden.no:

Litteratur