Ullevaal stadion-utbyggingen:Fotballforbundet fikk avslag på millionsøknad

FIKK NEI TIL STØTTE: Norges fotballforbund fikk nei av Kulturdepartementet til støtte på ni millioner kroner ifm utbyggingen av Ullevaal stadion. Foto: NTB scanpix
FIKK NEI TIL STØTTE: Norges fotballforbund fikk nei av Kulturdepartementet til støtte på ni millioner kroner ifm utbyggingen av Ullevaal stadion. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges fotballforbund ønsket ni millioner ekstra fra Kulturdepartementet (KUD) i forbindelse med utbyggingen av Ullevaal stadion. Forbundet fikk blankt avslag på søknaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for søknaden er at NFFs heleide datterselskap Ullevaal Stadion idrett (USI), som står for utbyggingen, ikke får fradrag for inngående MVA (moms) for deler av utbyggingen som omhandler kontorlokalene på landskamparenaen.

«Problemet» til USI er at det er Norges idrettsforbund (NIF) som skal leie deler av lokalene på nye Ullevaal stadion. NIF er ikke avgiftspliktige og USI får med det ikke fradrag for inngående MVA.

Men KUD har avslått søknaden til USI og NFF.

– I og med at vi har søkt om tilskudd er vi naturlig nok skuffet over avslaget. Samtidig forstår vi avgjørelsen til KUD. Totalt sett mottar vi støtte til utbyggingsprosjektet på nærmere 50 millioner kroner. Både dialogen og samarbeidet med KUD er for øvrig meget bra, sier økonomidirektør i NFF, Kai-Erik Arstad til ABC Nyheter.

Viktig å samle idretten

Arstad sier man tidlig i prosjektet forsøkte å finne en løsning på spørsmålet med at NIF skulle inn i nye lokaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har hele tiden vært klar over problemstillingen, men tidlig i prosjektet hadde vi ambisjon om å finne en løsning på dette. Men det ble også tidlig klart det ville bli vanskelig.

Arstad sier man har vurdert å leie ut til andre aktører, hvor man da hadde fått fradrag for inngående MVA, men at andre hensyn var viktigere.

– Det har vært vurdert å leie ut til andre aktører, men vår vurdering ble at det i en totalsammenheng veier tyngre å «samle idretten». Intensjonen har siden tidlig 2013 vært å leie ut lokalene til NIF. Alle parter er enig om at det er viktig å samles på Ullevaal. Kontrakten med NIF ble signert i januar 2014, opplyser Arstad.

Anker ikke avgjørelsen

USI og NFF har frist på seg til i slutten av april om å klage på vedtaket til KUD. Og avgjørelsen om en eventuell klage er allerede fattet.

– Dette ble diskutert på styremøte i USI 9. april, og der ble avgjørelsen at vi ikke søker på nytt, sier økonomidirektør Kai-Erik Arstad til ABC Nyheter.

Den totale kostnadsrammen for prosjektet er på 240 millioner kroner og i følge NFF er man i rute busjettmessig.

Ifølge korrespondansen med KUD og USI/NFF som ABC Nyheter har fått innsyn i, har man så langt mottatt 49.150.000 kroner i tilskudd fra departementet.