Syk Northug står over Lahtis

Petter Northug poserer med medaljene etter VM i Oslo. Nå er kongen av Kollen blitt syk. (Foto: SCanpix).
Petter Northug poserer med medaljene etter VM i Oslo. Nå er kongen av Kollen blitt syk. (Foto: SCanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

I samråd med landslagslege Ola Rønsen er det bestemt at VM-kongen Petter Northug ikke går helgens to verdenscuprenn i finske Lahtis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har følt seg litt tom og sliten denne uken, og onsdag våknet han med vondt i halsen. Han ble da tatt med til landslagslege Rønsen som sa at Northug trengte tre dager treningsfri, sier Vidar Løfshus, sportslig ansvarlig for det norske herrelandslaget, til NTB.

- Petter har vært gjennom en vanvittig fysisk og psykisk påkjenning. Når du går fem øvelser på ti dager i Holmenkollen, svekker det selvsagt immunforsvaret, fortsetter han overfor VG Nett.

Løfshus sier at planen er at Northug skal være klar til sprinten i Stockholm neste onsdag og resten av verdenscupavslutningen i Falun neste helg.

Les mer om ski-VM på ABC Nyheter

Ifølge Løfshus var VM-kongen heller ikke i toppslag under det nylig avsluttede mesterskapet i Oslo. Men det så ikke ut til å plage nordmannen nevneverdig. Han rasket med seg tre gull- og to sølvmedaljer fra Holmenkollen.

– Petter hadde litt rusk i forgasseren også under VM. Det er godt mulig det er noe han har dratt med seg videre, sa Løfshus.

Petter Northug sto også over fjorårets Lahtisrenn i etterkant av OL.

Les flere nyheter på ABC Nyheter