Frp vil ha nasjonalt hijabforbud

FrP og Mette Hanekamhaug vil totalforby hijab i barneskolen. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
FrP og Mette Hanekamhaug vil totalforby hijab i barneskolen. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet fremmer mandag et forslag i Stortinget om totalforbud av hijab i barneskolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har full respekt for andre kulturer og religioner. Men barneskolen må være en arena der det kulturelle og religiøse legges igjen hjemme, sier Mette Hanekamhaug (Frp) i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget til Dagsavisen.

Forslaget om forbud gjelder kun bruk av hijab og nikab, ikke andre symboler som kan knyttes til religion.

– Hijab er et kulturelt symbol på kvinneundertrykkelse. Det er ikke det kristne korset. Korset er heller ikke stort og prangende, og ikke til hinder for å delta i svømmeundervisningen, sier Hanekamhaug.

I forslaget fra Frp heter det: «Når man tvinger barna til å bruke hijab blir de lært opp i et kjønnsapartheid, som forkynner at kvinner er mindreverdige og må dekke seg til for ikke å vekke menns ukontrollerbare seksuelle lyster. Å på denne måten gi kvinner skylden for voldtekt er i seg selv alvorlig. Enda verre er det når denne tankegangen går så vidt som vi i dag ser tendenser til, der små barn blir ikledd hijab for ikke å vekke menns begjær».

Hanekamhaug mener venstresiden bør støtte forslaget.

– De sosialistiske partiene roper som regel høyt når man diskuterer kvinnefrigjøring. Det er nettopp det vi snakker om her. Undertrykkelse av små jenter, sier hun. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter