Mange trampet i hjel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 345 mennesker skal være trampet til døde under vannfestival i Kambodsja.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store folkemengder skal ha blitt tvunget inn på en trang bro og tråkket i hjel under feiringen av en vannfestival i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh.

- Klokken 01.00 (lokal tid - tilsvarer klokken 18. norsk tid, red.anm.) vet vi at 180 er døde, og vi vet også at dødstallet vil stige, sier Hun Sen til den lokale TV-stasjonen Bayon TV.

Klokken 20.25 (norsk tid) bekrefter en talsperson for myndighetene i Kambodsja at dødstallet er steget til 313, melder AFP, som tilføyer at flesteparten av ofrene er kvinner.

AFP har siden oppjustert antallet døde til 345.

BBC melder at minst 278 mennesker skal være døde, et tall som også er bekreftet av Kambodsjas statsminister Hun Sen. Faren for at ytterligere ofre skal ha mistet livet i trengselen regnes som stor.

- Etter denne tragiske hendelsen vil jeg utdype min kondolanse overfor mine landsmenn og familiene til ofrene, sier statsminister Sen ifølge AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verste i historien

– Dette er den største tragedien siden Pol Pot-regimet, sa statsministeren i en ny fjernsynstale natt til tirsdag.

Pol Pot-regimet satt ved makten fra 1975 til 1979, og rundt 1,7 millioner mistet livet under det fem år lange diktaturet.

Tidligere natt til tirsdag hadde han holdt en første fjernsynstale der han varslet at antall omkomne vil øke til over de 180 som var bekreftet til da.

Broen der tragedien fant sted går over innsjøen Tonle Sap og leder til en liten øy i området.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Enorme folkemengder skal ha samlet seg på avslutningsdagen for festivalen, som er en av de største årlige festivalene i Kambodsjas hovedstad.

Se også: Minst 345 trampet i hjel

Panikk skal ha bredt seg etter en konsert som fant sted på øya Diamantøya tidligere mandag kveld, som ble fulgt av et båtrace som regnes som et av festivalens høydepunkter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere venter på hjelp

Et øyevitne forteller til nyhetsbyrået Associated Press (AP) at problemene startet da rundt ti personer i folkemengden besvimte og falt om i trengselen. Deretter skal mange flere ha blitt presset inn på den trange broen, hvor flere ble tvunget under, mens andre skal ha blitt dyttet over rekkverket og ned i elven under broen.

I tillegg skal flere hundre festivaldeltagere være skadet etter hendelsen, og mange av dem ligger fortsatt spredt rundt på bakken i påvente av hjelp, bekrefter et annet vitne overfor byrået.

Den kambodsjanske statsministeren garanterer at myndighetene vil sørge for at kistene med ofre fra andre steder enn fra hovedstaden vil bli fraktet til sine hjembyer.