Bare tillatelse for 250.000 på Love Parade

Artikkelen fortsetter under annonsen

Teknofestivalen Love Parade, der 19 mennesker døde i trengselen lørdag, hadde bare tillatelse til å slippe inn 250.000 personer i stedet for 1,4 millioner som arrangørene sier var der.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byen Duisburgs ordfører sier han er forberedt på å ta personlig ansvar for tragedien på festivalen Love Parade når etterforskningen er avsluttet.

– Når vi vet hva som skjedde, vil vi også stille spørsmålet om ansvar, sier Sauerland til Westdeutsche Rundfunk (WDR).

Utskjelt

Men Sauerland er allerede blitt utpekt som ansvarlig av mange innbyggere, og søndag ble han både skjelt ut og fysisk angrepet da han viste seg offentlig. Sørgende buet og ropte mindre pene ord til ham, og en mann kastet søppel mot ham og traff jakka hans, skriver tabloidavisen Bild.

Livvakter reddet ham unna folkemengden og fikk ham inn i tjenestebilen.

Også tyske medier er skarpe i kritikken.

– Selv om påtalemyndigheten fortsetter sin etterforskning, er det klart at Duisburgs myndigheter har feilet fullstendig, skriver den lokale avisen Neue Rhein Zeitung på lederplass mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen mener at det er «uakseptabelt» og «skandaløst» av Sauerland å forsøke å gi festivaldeltakernes oppførsel ansvar for tragedien.

Ikke tillatelse

Teknofestivalen Love Parade hadde bare tillatelse til å slippe inn 250.000 personer i stedet for 1,4 millioner som arrangørene sier var der, ifølge nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Magasinet viser til et dokument fra myndighetene i Duisburg der det heter at det ikke var mulig å slippe flere inn på grunn av manglende brann- og sikkerhetstiltak.

Det er også kommet påstander om at myndighetene var blitt advart om at Duisburg ikke hadde kapasitet til å arrangere Love Parade, en av de største festivalene i Europa.

19 mennesker mistet livet og 340 ble skadd da det oppsto panikk i og utenfor en tunnel som var eneste inngang til og utgang fra festivalen. Av de 19 døde var sju utlendinger fra Australia, Italia, Nederland, Kina, Bosnia og Spania. (©NTB)