Nannskog stjal showet i comebacket

DAGENS DOBBEL: Ingen kunne se at Daniel Nannskog nettopp var tilbake fra skade da Stabæk senket Start med 3-0 på Ullevaal. Svensken scoret to, og passerte 100 seriemål totalt for klubben. Foto: Scanpix

Senket Start med scoringsdobbel – og nådde 100 seriemål i Norge. – Vi kan bli jævlig farlige fremover, sier jubilanten.

Stabæk – Start 3-0 (1-0):

8252 tilskuere

Mål: 1-0 Daniel Nannskog (32), 2-0 Nannskog (63), 3-0 Jon Inge Høiland (86).

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Gult kort: Espen Hoff, Stabæk.

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen (Iven Austbø fra 46.) – Vegar Eggen Hedenstad (Tom Stenvoll fra 76.), Jon Inge Høiland, Tor Marius Gromstad, Bjarni Ólafur Eiríksson – Espen Hoff, Henning Hauger, Mikkel Diskerud, Johan Andersson – Daniel Nannskog (Jan Banan Tømmernes fra 84.), Veigar Pall Gunnarsson.

Start (4-4-1-1): Kenneth Høie – Hunter Freeman, Jesper Mathisen, Bård Borgersen (Avni Pepa fra 25.), Rolf Daniel Vikstøl (Oladapo Olufemi fra 80.) – Cristian Bolanos, Christer Kleiven, Solomon James Owello (Mads Stokkelien fra 73.), Espen Børufsen – Geir Ludvig Fevang – Ole Martin Årst.

(NTB)

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Stabæk–Start 3–0.

Om noen falt for fristelsen og avskrev Stabæk fra medaljekampen etter en svak seriestart, kan det være tid for å endre mening.

En av hovedårsakene er svensk, fylte 36 år på lørdag, og er nå kommet opp i 101 seriemål i norsk fotball.

Daniel Nannskog gjorde comeback etter en drøy måned på sidelinjen med skade, og feiret med å senke Start nesten på egenhånd.

Han scoret et flott mål i hver omgang, feiret 100-målsjubileum med det første, og steg opp på fem totalt denne sesongen.

– Jeg tenkte ikke så mye på at det var det 100., men det betyr kanskje mye når jeg slutter, sier Nannskog til ABC Nyheter etter kampen.

Da Jon Inge Høiland la på til 3–0 i sluttminuttene, var bursdagsgaven til trener Jan Jönsson, 50 år i dag, komplett.

– Jeg har allerede fått en presang fra guttene, skal ut og spise middag i kveld, og fikk en god prestasjon i tillegg, sier en relativt tilfreds Jönsson.

Flott jubileumsmål

– Vi skapte mye i annen omgang og vant fortjent, men første omgang var ikke bra, sier Jönsson til ABC Nyheter.

Mens Start var det førende laget i hele første omgang, tok det Stabæk nesten et kvarter å produsere et skikkelig angrep.

Da burde Nannskog gjort 1–0.

Páll Gunnarsson trillet ut til Espen Hoff, som fra høyre slo et presist innlegg. Start-forsvaret sov, Nannskog var umarkert på kort hold, men svenskens heading traff stolpen.

Mens Start slet med å produsere store sjanser, var Stabæk farlige når de først trommet sammen angrep. Gjestene var som vanlig sårbare i fraværet av forsvarsminister Clarence Goodson, som forbereder seg til VM med USA.

Stabæk ble trolig snytt for straffe da Jesper Mathisen hektet Johan Andersson etter 21 minutter – uten at dommer Per Ivar Staberg ble imponert.

Men da en drøy halvtime var spilt, satt 1–0. Da ble de fleste imponert.

Midtstopper Gromstad taklet ballen ut venstreback Eiriksson, som skrudde et glimrende innlegg foran mål. Nannskogs snute luktet sjansen før Start-stopperne, venstrebenet hans hang med, og fra kort hold styrte han ballen opp i nettaket.

Páll våknet, Stabæk herjet

Det var et glimt av Stabæk på sitt beste. De ble betydelig flere da vertene gikk offensivt ut etter pause, da Start åpnet seg bakover – og da Veigar Páll Gunnarsson våknet.

Islendingen gikk fra anonym og svak i første omgang til strålende etter pause, da Stabæk skapte fire store sjanser i løpet av omgangens åtte første minutter.

Han satte opp Espen Hoff i ønskeposisjon til venstre, men skuddet gikk svakt på Kenneth Høie. Han danset rundt inne i feltet og avsluttet farlig, men Høie sto i veien igjen. Og så: Det klassiske Páll/Nannskog-angrepet.

Duoen hadde ikke spilt sammen siden de 72 minuttene de delte i serieåpningen midt i mars.

Etter 53 i kveld fant de sammen igjen, Páll drev fremover og stakk makkeren igjennom, men Høie reddet atter en gang.

Kontakt med medaljekampen

Det var Nannskogs tredje klare miss for kvelden – men han fortsatte å jobbe frem sjanser, og fikk betalt på ny etter en drøy time.

Hoff satte ham opp på 18 meters skrått hold. Nannskog dro til på direkten, med høyrebenet for en sjelden gangs skyld, og ballen klistret seg i lengste hjørne.

Da var Start ferdige.

Det var ikke Stabæk.

Johan Andersson traff bare tverrliggeren etter 77 minutter, men Jon Inge Høiland avsluttet scoringsballet fire minutter før slutt etter markeringssvikt i Start-forsvaret.

For Start ble tapet en smertefull påminnelse om 0–5-tapet i fjorårets tilsvarende oppgjør. Dessuten ble de passert av Stabæk på tabellen.

Seieren var bærumslagets tredje på rad – og sikret dem kontakt med lagene på medaljeplassene.

– Jeg tror det er dumt å tenke medalje foreløpig, vi må vise mer over tid. Vi kan ikke få slike formsvikter som vi har hatt, jeg håper vi er ferdige med det. Da kan vi bli jævlig farlige fremover, sier Daniel Nannskog til ABC Nyheter.