Tog sporet av ved Oslo S

Passasjerene som var ombord i lokaltoget som sporet av i Brynsbakken like ved Oslo S torsdag kveld, ble evakuert etter at strømmen var slått av. ingen kom til skade i avsporingen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Passasjerene som var ombord i lokaltoget som sporet av i Brynsbakken like ved Oslo S torsdag kveld, ble evakuert etter at strømmen var slått av. ingen kom til skade i avsporingen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et tog sporet av i Brynsbakken i Oslo torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avsporingen skjedde i Brynsbakken i 19-tiden.

– Det er lokaltoget fra Drammen på vei til Dal som har sporet av. Avsporingen skjedde bare et par minutter etter at toget hadde kjørt ut fra Oslo S, sier pressevakt Preben Colstrup i NSB til NTB.

En og en halv vogn har havnet utenfor skinnegangen. Det var 75 passasjerer om bord på toget, og disse blir torsdag kveld fraktet videre med buss.

– Toget holdt bare 40 kilometer i timen da det sporet av. Det kan forklare hvorfor det gikk så godt som det gjorde, sier Colstrup.

Det var full stans i togtrafikken mellom Oslo S og Lillestrøm etter uhellet. Flytoget er også rammet.

– Alle passasjerer må over på alternativ transport. Det er helt uvisst hvor lang tid det vil ta før sporet åpner igjen, sier Colstrup.

Jernbaneverket vet foreløpig ikke hva slags konsekvenser avsporingen får, men pressevakt Ann-Kristin Endal sier det vil bli forsinkelser og innstillinger. Toget sperrer trafikken østover mot Lillestrøm og Gardermoen.

Både politi og brannesen ble umiddelbart varslet da meldingen kom. Årsaken til avsporingen er ikke kjent. (©NTB)

Se bildene fra avsporingen: