- Jeg er på vei til politiet

Marian Clita fra Romania er etterlyst for drapet på den norske flyvertinnen Vera Vildmyren. (Foto: Scanpix/København politi)
Marian Clita fra Romania er etterlyst for drapet på den norske flyvertinnen Vera Vildmyren. (Foto: Scanpix/København politi)
Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter har snakket med en person som sier han er Marian Clita.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter kontaktet det som trolig er den drapsetterlyste Marian Clita (58) via et rumensk mobilnummer. Marian Clita er etterlyst for drapet på den norske flyvertinnen Vera Vildmyren (42).

Han hevder at han er i Danmark og på vei til politiet. Når ABC Nyheter tar kontakt med ham senere, sier han at han er på vei til politiet i Malmø.

- Er du Marian Clita?, spør ABC Nyheter da vi først får kontakt med ham per telefon.

- Ja, svarer mannen.

- Er du i Danmark?

- Ja.

- Er du i København?

- Ja.

- Vet du hvorfor politiet ser etter deg?

- Nei. Jeg vet ikke hvorfor politiet ser etter meg, sier han på gebrokken engelsk.

- Vet du noe om drapet på SAS-hotellet?

- Jeg skal dra til politiet om ti minutter. Jeg vil ta en taxi.

Han legger deretter på. Når ABC Nyheter tar kontakt med ham igjen fem minutter senere virker han stresset, hever stemmen og sier han er på vei til politiet før han legger på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rett før klokken 16.30 snakker ABC Nyheter med den samme mannen igjen bekrefter at han er Marian Clita. Han forteller ABC Nyheter at han er på vei til politiet i Malmø. Malmø ligger om lag 40 kilometer fra København.

I 16-tiden sier Københavnpolitiet til ABC Nyheter at han fortsatt ikke har meldt seg.

- Vi leter fortsatt etter mannen. Vi har ikke hørt noe fra ham. Det er ingenting nytt i saken nå, sier Henning Schou Kofoed til ABC Nyheter.

Tidligere drapsdømt

Politiet gikk onsdag formiddag ut og etterlyste Marian Clita fra Romania for drapet på den norske flyvertinnen Vera Vildmyren (42).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De offentliggjorde også bilder av Clita som har blitt tatt på SAS Radisson Blu-hotellet i Amager i København, hvor Vildmyren ble funnet drept.

Marian Clita skal ha blitt dømt for drap i Romania i 1985. Offeret var en dissident - en av det kommunistiske styrets største kritikere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet identifiserte Marian Clita allerede i går og forsøkte å oppspore ham i København. Hotellene i København fikk bildene av ham i håpet om at han var en gjest på hotellet.

- Vi har lett massivt etter ham i København, men forgjeves. Derfor etterlyser vi ham offentlig, sier Henning Schou Kofoed til Ekstra Bladet.

- Flere drapsvåpen

Han vil ikke opplyse om hvordan Marian Clita ble identifisert eller hvor på hotellet overvåkningsbildene av ham er tatt.

Les også: - Det var et voldsomt drap

Vera Vildmyren ble funnet drept av rengjøringspersonell på SAS Radisson Blu-hotellet i Amager i København.

Drapet beskrives av politiet som voldsomt. Vera Vildmyren skal ha blitt utsatt for stump vold. Politiet har funnet flere drapsvåpen.

- Hun har fått massive skader etter kraftig vold mot hodet og den øverste delen av brystet, sier Henning Schou Kofoed ved drapsavsnittet hos København Politi til Ekstra Bladet.

Politiet ønsker ikke å si hvilket våpen som har blitt brukt for å begå drapet.

- Det skal Marian Clita selv forklare oss når vi finner ham, sier Kofoed.

Vera Vildmyren (42) er fra Lunner kommune i Vestoppland. Hun etterlater seg to barn i tenårene.