– Knuste hodeskallen på datter (1)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreldrene på 23 og 24 år som ble holdt ansvarlige for å ha mishandlet sine egne barn, er i Oslo tingrett dømt til fengsel i henholdsvis 2 år og 6 måneder og 3 år og 6 måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Familiefaren ble idømt den lengste fengselsstraffen. For kvinnen ble ett år av dommen på 2 år og 6 måneder gjort betinget.

Den 24 år gamle mannen anket dommen på stedet.

Livstruende skader

Retten konkluderte med at skadene på de to barna var alvorlige og at de var påført av foreldrene. Datteren var bare ett år da hun skal blitt påført så alvorlige hodeskader at de var livstruende, og har gitt henne varig hjerneskade. Den to år eldre sønnen ble påført brudd og skader som resultat av vold over lang tid. Retten mener det er bevist at de tiltalte skal ha utført volden med slag eller støt mot hardt underlag.

Begge foreldrene ble tiltalt for medvirkning siden mishandlingen skal ha foregått over tid, at de er begått mot en forsvarsløs person og uprovosert.

Fra de var nyfødt

Skadene som er avdekket skal ha blitt påført barna helt fra de var nyfødt og fram til januar 2008.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Første gangen myndighetene ble oppmerksom på familien var i 2007 da den da ett år gamle datteren fikk behandling for en albue som var kommet ut av ledd. Allerede én måned senere hadde hun fått ytterligere skader.

Hun hadde da to brudd på skallebenet, og flere blødninger i hjernen. I tillegg hadde hun blødninger i øyenbunnen på begge øynene og blåmerker på hele kroppen.

Foreldrene har hele tiden nektet straffskyld og deres forklaring i retten går ut på at det er en venn av barna som med et kosedyr har påført dem skadene.

Tiltalen inneholdt en såkalt medvirkningstiltale, det vil si at begge foreldrene ble holdt ansvarlige for mishandlingen.

Aktor hadde lagt ned påstand om tre år og seks måneders fengsel for begge de to foreldrene.