Lyn AS har begjært seg konkurs

ASet hiver inn håndkledet: Aksjeselskapet til Lyn begjærer oppbud. (Foto: Scanpix).
ASet hiver inn håndkledet: Aksjeselskapet til Lyn begjærer oppbud. (Foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMen det er fortsatt liv i selve fotballklubben FC Lyn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en helhetsvurdering har styret i Lyn AS kommet til at det ikke var grunnlag for videre drift. Det har ikke lykkes Lyn AS å få inn tilstrekkelig midler til å oppfylle de nødvendige kortsiktige forpliktelsene, som inkluderer kravet fra Skatt Øst om betaling av mva mm.

Klubbdirektør Erik Langerud sier klubben FC Lyn fortsetter og at det kun er aksjeselskapet som er begjært konkurs.

- Det er kun administrasjonen som i første rekke rammes. Alle spillerne og støtteapparatet er tilknyttet klubben, og ikke ASet, og vil således foreløpig ikke bli berørt av dette, sier Langerud til ABC Nyheter.

Tause

I går var klubben i rettsforhandlinger med Skatt Øst i forbindelse med et krav på vel to millioner kroner, og under forhandlingene mottok styreleder Oddbjørn Lende en sms om at klubben hadde fått inn 500.000 kroner - noe som var nok til at dommeren valgte å utsette forhandlingene til 7. januar neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lyn hadde da fått nok midler til å betale kravet fra staten.

– Det jeg kan si nå er at jeg er helt sikker på at vi kommer til å innfri skattekravet på 2.105.040 kroner i morgen (fredag). Jeg kan også bekrefte at det var SMS-en jeg mottok midt under rettsmøtet som reddet oss, sa Oddbjørn Lende til NTB etter at han og daglig leder Erik Langerud var kommet ut av rettssal 616 i Tinghuset i Oslo.

Skatt Øst vil ikke si om de har fått pengene Lyn skylder dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg kan ikke kommentere detaljer rundt Lyn-saken, sier direktør Eve Vangsnes Bergli i avdeling innkreving i Skatt Øst, til ABC Nyheter.

Heller ikke Kim Holst-Larsen, som representerte Skatt Øst under gårsdagens rettsforhandlinger, ville kommentere om hvorvidt de hadde mottatt penger fra osloklubben eller ikke.

31.12.09

Etter rettsforhandlingene kom Lyn altså til den konklusjon at det ikke var mulig å drive aksjeselskapet videre. For å sikre tilstrekkelig kapital til videre drift jobbes det nå videre med alternativer for langsiktig finansiering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- I forhold til de frister som innebærer blant annet lisenser og andre forpliktelser, så er det fortsatt 31.12 som gjelder. Det er bare ASet som nå er begjært konkurs, sier Langerud til ABC Nyheter.

Klubben står i fare for å miste lisensen og må vise til positiv egenkapital innen 1. januar 2010. Klarer ikke Lyn dét vil de miste plassen i 1. divisjon. Ham Kam overtar da plassen til osloklubben.

Lyn-venner med initiativ

Det er tatt et initiativ fra en gruppering i klubben som vil fortsette arbeidet med å få på plass tilstrekkelig kapital til videre drift av FC Lyn Oslo. Denne grupperingen vil nå prøve å etablere et nytt aksjeselskap som vil inngå en samarbeidsavtale med klubben.

Det skal være tidligere spillere i Lyn som står bak initiativet. Disse jobber nå sammen med FC Lyn Oslo om en langsiktig finansiering som støtter opp under de nye langsiktige sportslige planene til klubben.

Neste år spiller klubben, dersom den overlever, i 1. divisjon på Bislett.

Spillerne i FC Lyn Oslo er nå på ferie, men alle skal være underrettet om den siste utviklingen i den kriserammede klubben.