Førerløse biler i flere kollisjoner

Googles selvkjørende biler har vært involvert i åtte trafikkuhell i California det siste året.
Googles selvkjørende biler har vært involvert i åtte trafikkuhell i California det siste året. Foto: Elijah Nouvelage / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selvkjørende biler har vært involvert i ni trafikkuhell i California i USA det siste året, opplyser delstatens trafikkmyndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte av krasjene har skjedd med førerløse biler som er utviklet av nettgiganten Google. Samtlige fant sted i Mountain View i Silicon Valley, der selskapet har sitt hovedkontor.

Dessuten har en annen bil, eid av teknologiselskapet Delphi, vært involvert i en ulykke i byen Palo Alto, som ligger nær Mountain View.

Det er ikke kjent om bilulykkene omfatter ni forskjellige biler, eller om noen av kjøretøyene har krasjet flere ganger. I tre av «Google-ulykkene» kolliderte de selvkjørende bilene med andre biler mens begge var i bevegelse.

Det blir heller ikke opplyst hvem som var skyld i uhellene, men det er på det rene at ingen mennesker er kommet til skade i noen av hendelsene.

Google har opplyst at selskapets førerløse biler har kjørt over 1,6 millioner kilometer siden det begynte å teste dem i 2009. I mars kjørte en Delphi-produsert bil over 500 mil fra San Francisco til New York.

SE VIDEO: Her slippes Googles førerløse bil ut i trafikken

SE VIDEO: Her får de teste den førerløse bilen