Elbiler kan få egne ladefelt på motorveien

Et elektromagnetisk kjørefelt kan bli å se på engelske motorveier om få år.
Et elektromagnetisk kjørefelt kan bli å se på engelske motorveier om få år. Foto: Highways England
Artikkelen fortsetter under annonsen

Snart kan bilister på engelske veier lade elbilen mens de kjører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

zVed hjelp av en trådløs ladeteknologi, som ble presentert av Highways England i forrige uke, skal elbiler på engelske veier i fremtiden kunne lades opp mens de kjører, skriver BBC.

Highways England er det statlige veiselskapet i Storbritannia. Ifølge pressemeldingen fra selskapet, skal prøveprosjektet starte opp denne høsten og vare i halvannet år.

Les også: Dette kan bli en P-hus-revolusjon

– Spennende

Teknologien fungerer ved at elektriske kabler skal graves ned i asfalten. Kablene skal danne et elektromagnetisk felt som fanges opp av bilen når den kjører over det.

Det har vært gjennomført en studie om teknologien, og britene gjør seg nå klare for å starte byggingen av en testbane. Dersom testingen blir vellykket, vil feltene bli å se også på vanlige motorveier.

– Potensialet til å kunne lade lavutslippsbiler mens de kjører, åpner for spennende muligheter, sier samferdselsminister Andrew Jones til BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Salget av disse tar helt av

Usikker på behovet

Paul Nieuwenhuis ved Cardiff Business School's Electric Vehicle Centre er skeptisk til kostnadene ved prosjektet, selv om han mener det er verdt å teste det ut.

– Batteriteknologien går fremover, og ser du på Tesla, har de lagt til lengre batterikapasitet omtrent hver sjette måned. Så det er ikke sikkert det vil være behov for dette i det hele tatt, sier han.

Slik skal elveien fungere:

Foto: Highways England
Foto: Highways England