Advarer mot fukt i båten

VANLIG: Dette synet møter årlig båteiere som har slurvet med forarbeidene.
VANLIG: Dette synet møter årlig båteiere som har slurvet med forarbeidene. Foto: iStock/Frende
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørg for at tauverket og lensepumpen fungerer før vinteren, ellers er det ikke sikkert du får igjen på forsikringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsikringsselskapet Frende advarer båteiere mot å slurve når båten legges stille for vinteren. Frende skriver i en pressemelding at det er nå, før høst- og vinterværet slår inn at det er tid for å sikre båten.

Hvis du skal ha båten liggende ved kai gjennom vinteren må du ikke stole blindt på at utstyret som virket gjennom sommeren også skal fungere i den kalde halvdelen av året.

– Du risikerer at erstatningen din faller bort eller blir redusert, om du ikke har festet båten slik at den kan klare seg i vær og vind, skriver Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring.

Slettemoen anbefaler doble fortøyninger, og å sikre båten med doble spring når meteorologene har varslet ekstra sterk vind.

I tillegg til tauverk er kanskje det viktigste, mener Slettemoen, å tømme båten for vann.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser at tømming av vannsystemene er den delen av vinterkonserveringen det slurves mest med. Vann i tanker og beholdere fører ofte til sprekker når det blir frost, skriver hun.

Mange båter har automatisk lensesystem, men ikke stol blindt på automatikken. Systemene kan svikte vinterstid hvis rusk og rask tetter for dreneringen.