Teslas gigantfabrikk skal senke prisene

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pent plassert i ørkenen i Nevada står Teslas nye batteri-fabrikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en video publisert av Tesla tirsdag avduket bilselskapet sin nye gigantfabrikk. Byggingen av fabrikken, som befinner seg midt i den stekende ørkenen i Nevada, er allerede i gang, men selskapet ønsker nå å framskynde konstruksjonen slik at direktør Elon Musks ambisiøse planer kan bli en virkelighet.

Fabrikken skal når den står ferdig produsere batterier, hovedsakelig til den kommende toppmodellen Model 3. Den er ventet å kunne støtte byggingen av halvannen million biler i året.

Les også: Audi og Porsche tar opp kampen med Tesla

Store avkastninger

Under en pressekonferanse i Nevada hevdet Musk at bekymringene som har kommet fra flere hold om at fabrikken vil bli en økonomisk byrde for delstaten ikke har rot i virkeligheten.

– Nevada betaler ikke for bygningen. Av de skatteinsentivene Tesla kan få fra delstaten, vil avkastningene være titalls ganger høyere, sa Musk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Videre uttalte Musk at han var overbevist om at Teslas batteripriser innen få år vil utkonkurrere andre produsenter.

Les også: Tesla på autopilot krasjet

Ønsker å utvide

Første fase av Musks plan går ut på å få produksjonen av Model 3, som kommer på markedet i november neste år, opp til 500.000 i året ved utgangen av 2018. Analyser gjort av selskapet viser at inntektene fra salg av Model 3 vil kunne utgjøre så mye som 20 milliarder dollar i året, med en bruttofortjeneste på 5 milliarder.

I tillegg avslørte Musk at selskap ønsker å utvide tilbudet ved å introdusere elekriske lastebiler og busser, i tillegg til bildelingstjenester.