Tesla risikerer tvangsmulkt for markedsføring

Forbrukerombudet har varslet Tesla om sak i Markedsrådet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Forbrukerombudet har varslet Tesla om sak i Markedsrådet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tesla kan bli ilagt tvangsmulkt av Markedsrådet på grunn av det Forbrukerombudet mener er villedende markedsføring. Elbil-leverandøren er i dialog med ombudet om saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbrukerombudet har varslet Tesla om sak i Markedsrådet. Bakgrunnen er at Tesla markedsfører bilpriser og låneavtaler på nettsidene sine på en måte som Forbrukerombudet mener er villedende og forbudt.

I en pressemelding skriver ombudet at de i over ett år har vært i kontakt med Tesla, uten at det er gjort de forandringene i markedsføringen som Forbrukerombudet mener er nødvendige.

– Vi ber nå Markedsrådet, som kan fatte vedtak etter markedsføringsloven, om å nedlegge en påstand om forbud mot overtredelser, hvor overtredelser vil resultere i tvangsmulkt, står det i pressemeldingen.

Les også:

Norske Tesla-eiere tilkjent erstatning

Olav (73) ventet i fire år på drømmebilen sin

Tesla på autopilot krasjet inn i varebil

Tesla er bedt om å gi en tilbakemelding til Forbrukerombudet innen 1. august dersom de har ytterlige informasjon i saken.

– Tesla er i dialog med Forbrukerombudet om hvordan vi skal presentere prisene på nettstedet vårt, og hvordan vi kan følge veiledningen fra Forbrukerombudet i dette henseende. Oppdateringen av nettstedet er en pågående prosess, sier Even Sandvold Roland, Teslas norske kommunikasjonssjef, til NTB.