DN: – Enighet om å stanse salg av diesel- og bensinbiler

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De borgerlige er enige om at det ikke skal selges nye bensin- eller dieselbiler fra 2025, skriver Dagens Næringsliv. Sammen med et flertall på Stortinget vil partiene også pålegge forbrukerne en ny klimaavgift på strøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en pressemelding fra Høyres stortingsgruppe natt til fredag kalles oppslaget «misvisende».

– Det er ikke snakk om å forby salg av diesel- og bensinbiler i 2025, slik man kan få inntrykk av i Dagens Næringsliv, sier Tina Bru, som er andre nestleder i energi- og miljøkomiteen i en pressemelding natt til fredag.

Les også: Dette gjør oss til elbil-kjøpere

Hun har ledet forhandlingene om energimeldingen for Høyre og sier hun har vært «opptatt av å styrke de positive virkemidlene for at flere skal velge miljøvennlige biler.»

– Regjeringen og samarbeidspartiene er enige om et nytt steg på vei mot lavutslippssamfunnet når stortingsmeldingen om energipolitikken nå nærmer seg sluttbehandling i Stortinget, sier Bru.

– Høyre, Frp, Venstre og KrF er derfor enige om at regjeringen må sette måltall for hvor mange lav- og nullutslippsbiler vi trenger på norske veier i 2025 for å nå klimamålene når Nasjonal transportplan for 2018-2029 legges fram neste år, sier Bru.