Her sover Tesla-sjåføren – midt i rushtrafikken

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Skal ikke være mulig etter nyeste oppdatering

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Autonome, eller delvis selvkjørende biler, blir stadig vanligere å se i trafikken.

Her har både Volvo og Mercedes kommet langt på vei i utviklingen, men det er elbilgiganten Tesla som stjeler mange av overskriftene nå,

For med Teslas Autopilot aktivert, trenger du hverken gasse, bremse eller styre – det gjør bilen helt av seg selv med hjelp fra både sensorer og kamera. Bilen leser også skiltene langs veien og tar hensyn til andre medtrafikanter.

Les også: Her hindrer Teslas autopilot en alvorlig ulykke

Blir filmet sovende bak rattet

Her hjemme er det mange som benytter seg av Teslas Autopilot, særlig under køkjøring. Men selv om teknologien er til stede, understreker Tesla at Autopilot kun er en assistanseteknologi, og at fører hele tiden er ansvarlig.

I videovinduet under ser vi dog at en Tesla-sjåfør tilsynelatende sover bak rattet, midt i rushtrafikken! Dette ble nylig filmet i Los Angeles i USA, og viser at bilen kjører helt av seg selv, med en, mildt sagt lite årvåken sjåfør bak rattet. Videoen har naturligvis vakt stor oppsikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Bilen skal stanse

Til Broom forteller Teslas kommunikasjonssjef i Norge at hendelsen ikke skal være mulig, etter nyeste oppdatering av tilleggsutstyret.

– Nyeste versjon av Autopilot krever at føreren med jevne mellomrom tar tak i rattet for å bekrefte at han eller hun følger med. Dersom føreren ikke gjør dette, vil bilen sette på nødblink og stanse, forteller Even Sandvold Roland, og legger til:

– Bilen i denne videoen kan selvfølgelig kjøre med en eldre versjon hvor innstillingene er annerledes.

– Ny Tesla kan snu bilmarkedet på hodet

Opprinnelig publisert hos Broom.no