Toyota satser på Uber – Volkswagen velger Gett

Illustrasjonsfoto: Nicky Loh (Reuters / NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Nicky Loh (Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toyota skal investere i og samarbeide med taxiformidlingstjenesten Uber. Volkswagen satser på en av Ubers utfordrere, Gett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Gjennom samarbeidet med Uber skal vi utforske muligheter for å tilby trygge, praktiske og attraktive tjenester til kundene, sier Shigeki Tomoyama i Toyotas ledelse. Den japanske bilprodusenten og Uber opplyser i en felles pressemelding at de har inngått en intensjonsavtale for å «utforske samarbeid», til å begynne med i land der tjenester som Uber er i vekst.

Les også: New Yorks Uber-sjåfører organiserer seg

Avtalene innebærer at Toyota investerer i Uber, i tillegg til at sjåfører som tilbyr sine tjenester gjennom Ubers app får muligheten til å lease biler fra Toyota og betale med Uber-inntektene. Det er ikke kjent hvor mye avtalen mellom de to selskapene er verdt.

Samtidig, men uavhengig av avtalen mellom Uber og Toyota, opplyser Volkswagen at de skal samarbeide med en av Ubers konkurrenter, Gett, som er etablert i over 60 land.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Uber inngår nytt gigantforlik

– Markedet for skyssbestilling utgjør et stort potensial, samtidig som det bygger en teknologisk plattform for å utvikle fremtidens forretningsmodeller, sier Volkswagen, som satser 300 millioner dollar – 2, 5 milliarder norske kroner – på Gett. I retur gir deletjenesten Volkswagen adgang til nye forretningsområder.

Tidligere i vår ble det kjent at amerikanske General Motors skal samarbeide med tjenesten Lyft om utleie av biler for å skjerpe kampen mot Uber.

Les også: Oslo Taxi åpner for å inkludere Uber