Sommer betyr mer ruskjøring i trafikken

Utrykningspolitiet går ut og anmoder bilistene om å holde riktig fart etter forholdene, og kjøre rusfritt. I fjor anmeldte politiet i gjennomsnitt 24 prosent flere sjåfører for ruspåvirket kjøring i sommermånedene, enn for resten av året.
Utrykningspolitiet går ut og anmoder bilistene om å holde riktig fart etter forholdene, og kjøre rusfritt. I fjor anmeldte politiet i gjennomsnitt 24 prosent flere sjåfører for ruspåvirket kjøring i sommermånedene, enn for resten av året. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet anmelder langt flere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommer og ferie gjør at mange drikker mer alkohol enn ellers i året. Dessverre er det også slik at flere setter seg bak rattet og kjører bil etter å ha drukket.

Tall fra Utrykningspolitiet (UP) viser at det er langt flere alvorlige ulykker, fartsovertredelser og mer ruskjøringer i sommerhalvåret. I fjor anmeldte blant annet politiet i gjennomsnitt 24 prosent flere sjåfører for ruspåvirket kjøring i sommermånedene, enn for resten av året.

– Hold riktig fart

Det er flere bilister og motorsykler på veiene, og vi forflytter oss mer i løpet av sommermånedene.

På UPs egen facebook-side kommer UP-sjef Runar Karlsen med denne oppfordringen:

– Hold riktig fart etter fartsgrensene og forholdene, kjør rusfri, vær oppmerksom og hensynsfull, og bruk alltid bilbelte!

Både lærer og elev øvelseskjørte med promille

Flere MC-dødsfall

I fjor sommer omkom 54 personer i trafikken i løpet av sommermånedene. UP opplyser at a ntallet drepte i trafikken i år følger en positiv trend. Tallene fra årets fem første måneder viser at det ble drept færre i trafikken i disse månedene, sammenlignet med tilsvarende periode i 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Imidlertid har andelen dødsulykker på motorsykkel økt så langt i år. Foreløpige tall viser at det har omkommet 12 personer i motorsykkelulykker, det er en økning sammenliknet med de siste fem årene hvor det i samme periode har vært mellom fire og åtte drepte fra januar til og med juni.

Dømt for kjøring med "dødelig promille"