Unike klassikere sto urørt på låven i 40 år

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå skal de selges på auksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En amerikansk auksjon gjorde nylig litt av et kupp. De ble kontaktet av en mann som fortalte at han hadde noen biler stående i en låve som han trodde det kunne være interesse for.

Antonio Brunet, grunlegger av Motostalgia auksjon, var ikke vond å be da han ble bedt om å svinge en tur innom for å se på bilene.

– Det var som en hellig gral for en bilfyr, sier Brunet til Fox News.

Les også: Se hva de fant nedgravd i hagen

Fire tiår

På låven i Austin, USA, sto nemlig fem klassikere fra før krigen. Der hadde bilene stått urørt i fire tiår.

Bileieren, som kun vil bli kjent som Jack, plasserte bilene i låven da han på 70-tallet flyttet fra Texas til Wisconsin. Han hadde til hensikt å få tid og penger til å fikse dem, men tiden strakk ikke til.

FANGST: På låven fant de en Milburn Electric Model 27L bygget i 1923. Foto: MotostalgiaFANGST: På låven fant de en Milburn Electric Model 27L bygget i 1923. Foto: Motostalgia

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men etter fire tiår bestemte Jack seg for at nok fikk være nok, og nå har han besluttet å sette klassikerne ut på auksjon.

Les også: Fant bilsamling til 100 mill. på bestefars bondegår

Fem klassikere

Samlingen av bilene inkluderer tre Cadillacer bygget mellom 1932 og 1938, en 1923 Milburn Electric Model 27L og en 1908 modell REO Modell G boattail Roadster.

Spesielt en av Cadillacene er det ventet sto interesse for. Det er nemlig ikke hver dag en 1932 Cadillac 370B V-12 Cabriolet legges ut for salg. Det er ventet at bilen vil gå for rundt 350.000 dollar, eller rundt 2,6 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

DYR: En Cadillac 370B V-12 Cabriolet fra 1932 er forventet å få for så mye som 2,6 millioner kroner på auksjonen. Foto: MotostalgiaDYR: En Cadillac 370B V-12 Cabriolet fra 1932 er forventet å få for så mye som 2,6 millioner kroner på auksjonen. Foto: Motostalgia

De to andre Cadillacene, en 1933 modell 370C V-12 Town Coupe og en 1938 modell 90 V-16 Fleetwood Limousine, er forventet å gå for henholdsvis 560.000 kroner og 490.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Unik bil funnet i låve etter 41 år!

I perfekt stand

Selv om bilene sto uberørt i fire tiår sier Brunet at bilene var i perfekt stand.

– Eieren tok seg virkelig tid til å sette bort pengene på riktig måte. Bilene var plassert på blokker, perfekt fordelt og ventet på den dagen de igjen skulle ut på veien, sier han.

Auksjonen av de fem bilene går av stabelen 12. juni ved Indianapolis motor speedway.

Se video av bilene i vinduet under: