Elbilfordeler i Oslo beholdes til 2019

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke av dagens elbilfordeler kommer til å stå uendret fram til 2019, det vil si ut neste bystyreperiode, lover partiene som i dag styrer hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V) garanterer at flere av fordelene skal beholdes ut neste bystyreperiode hvis partiene får beholde makten etter valget til høsten.

De to lover også å jobbe for dette selv hvis de skulle havne i opposisjon, og de oppfordrer regjeringen til ikke å fjerne noen av elbilfordelene ennå, skriver Aftenposten.

– Transportsektoren står for over 60 prosent av utslippene i Oslo, og for at vi skal nå klimamålene våre må vi sørge for at denne sektoren blir mer miljøvennlig. I tillegg til å legge til rette for at flere kan gå, sykle og bruke kollektivtrafikken, må det være attraktivt å velge biler som har lave eller ingen utslipp, sier Røsland.

Røsland og Melby vil imidlertid prøve å gjøre noe med begrensninger i bruk av kollektivfelt på veier og tidspunkt der elbiler utgjør et problem for kollektivtrafikken.

Gruppelederne i de øvrige partiene i bystyret – Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt – vil også videre føre elbilfordelene.