Vegvesenet måtte til slutt tilkalle politipatrulje

Dette vogntoget ble heldigvis stoppet av Statens vegvesen. Men  da alt var kontrollert, måtte de til slutt kontakte en politipatrulje. Sjåføren sitter nå i varetekt. Foto: Statens vegvesen.
Dette vogntoget ble heldigvis stoppet av Statens vegvesen. Men da alt var kontrollert, måtte de til slutt kontakte en politipatrulje. Sjåføren sitter nå i varetekt. Foto: Statens vegvesen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men helt hvor ille det var, kunne ingen ha forestilt seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En pensjonert politimann som kjørte innover E6 ved Karihaugen fredag, ble oppmerksom på en utenlandsk semitrailer, som kjørte delvis sideveis i vegbanen.

Han skjønte at noe var feil, og via politiet fikk han kontaktet Statens vegvesens utekontroll i Oslo.

De tok turen til brygga ved Fillipstad, der traileren sto. Der foretok de en kontroll av fører og kjøretøy. Resultatet kan gi hvem som helst hakeslepp!

Les også: Her stikker vogntoget som ødela Hannes bil

Nesten delt

Under kontrollen av understellet, viste det seg at rammen var nesten helt av ved innfestingen for første aksel.

- Det var en stor sprekk, som hadde delt den nesten over. Det var tydelig at det var store bevegelser ved kjøring, forteller Aage Kristiansen, Statens vegvesens utekontroll-mann.

Laste er jernbanesviller, så denne semitraileren ville ikke vært hyggelig å krasje med ... Foto: Statens vegvesen.Laste er jernbanesviller, så denne semitraileren ville ikke vært hyggelig å krasje med ... Foto: Statens vegvesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Semihengeren fra Tyskland var fullastet med jernbanesviller. Det var bare flaks at den ikke hadde forårsaket en større ulykke, sier en hoderystende Kristiansen.

Men det stoppet absolutt ikke der. Dessverre.

Les også: Russisk vogntog kjørte rett forbi kontroll - så fant vegvesenet dette

Ikke gyldig førerkort eller kjøretillatelse

- Da vi skulle kontrollere dokumentene, viste det seg at sjåføren hadde glemt førerkortet hjemme. Vi måtte da gå via Kripos for å få de til å kontrollere førerkortstatus i hans hjemland. Etter en stund fikk vi beskjed om at han ikke hadde førerrett. Det var tatt i beslag, fortsetter Kristiansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved nærmere gransking av utenlandstillatelsen kunne vegvesenet se at datoen for gyldigheten var forfalsket. Året 2013 var forandret til 2018.

Les også: Dette kostet vogntog-sjåføren lappen

Satt i arrest

- Da ble det så mye at vi tilkalte en politipatrulje som kom og foretok et avhør. Dette resulterte i at føreren ble pågrepet og kjørt i arrest for videre kontroll og oppfølging. Saken er fortsatt under etterforskning og i skrivende stund sitter han i varetekt, sier Kristiansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brudd og sovetidsbestemmelsene har også blitt brutt, viste det seg.

Etter at sjåføren ble sjekket ut grundigere, måtte politiet kontaktes ... Foto: Statens vegvesen.Etter at sjåføren ble sjekket ut grundigere, måtte politiet kontaktes ... Foto: Statens vegvesen.

- Hvor skulle han?

- Målet var Flekkefjord, så det er jo et stykke. Det er akkurat sånne vi vil stoppe!

- Og hva skjer nå – han kommer jo ingen vei, uten lappen og med en avskiltet semitrailer?

- Det siste jeg hørte, er at han fortsatt sitter hos politiet. Må få noen andre til å hjelpe seg hjem. Men det skal gå greit å få vogntoget på båten, så får vi sendt det tilbake.

Episoden føyer seg inn i rekken av mer eller mindre sjokkerende resultater i forbindelse med kontroll av vogntog på norske veier.

Hva synes du må gjøres for å sikre trygg trafikk?

Se video : Trekker løs vogntoget i pappas Subaru