Dette ville vært en perfekt Norges-bil

X-Perience-utgave av Seat Leon betyr litt høyere bakkeklaring, offroadstyling og 4x4.
X-Perience-utgave av Seat Leon betyr litt høyere bakkeklaring, offroadstyling og 4x4.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men hit kommer den ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seat har i flere år vært problembarnet i Volkswagen-familien. Mens de øvrige merkene har vekst og hyggelige regnskapstall, har Seat slitt tungt med å finne sin plass i markedet.

VW har ønsket å posisjonere Seat som et sydlandsk alternativ, med vekt på design og sportslighet. Men i praksis har ikke modellene deres klart å skille seg tilstrekkelig ut til at det har fungert som ønsket.

Velkjent oppskrift

Men hos Volkswagen gir man seg ikke så lett. Seat er i gang med en skikkelig offensiv, og i den forbindelse skal de også satse mer på firehjulstrekk.

Først ut i det som sannsynligvis blir en familie av modeller, er Leon X-Perience. Her snakker vi en spesialutgave av den relativt kompakte stasjonsvognen Leon, som i X-Perience-versjon har fulgt en velkjent oppskrift.

Brukt Seat: Denne er undervurdert!

Interiørmessig kjenner vi igjen mange detaljer fra øvrige VW-produkter.Interiørmessig kjenner vi igjen mange detaljer fra øvrige VW-produkter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Startet med Allroad

Her handler det om økt bakkeklaring, litt offroadstyling her og der og ikke minst: Firehjulstrekk.

VW-konsernet har hatt stor suksess med samme oppskrift både på VW, Audi og Skoda. Med Audi Allroad var de svært tidlig ute, senere har Skoda fått Scout-versjoner og VW sine Alltrack-utgaver.

Passat Alltrack: - Dette er smart tenkt!

Stort bagasjerom

Leon X-Perience måler nesten nøyaktig 4,5 meter fra støtfanger til støtfanger, og er med det en ganske kompakt stasjonsvogn.

Likevel er bagasjerommet impnerende stort. Det svelger unna 587 liter med baksetet i bruk. Feller du ned dette og bruker bilen som toseter, vokser volumet til 1.470 liter. Det gjør at Leon banker flere stasjonsvogner i klassen over på plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under panseret finner vi flere velkjente konsern-motorer, der 150-hesters 2-liters diesel er ventet å bli den mest populære, sammen med en 1,8-liters bensinmotor på 180 hestekrefter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

587 liter bagasjerom ville vært nesten uhørt i denne bilklassen for noen år siden. Nå er flere konkurrenter oppe på dette nivået.587 liter bagasjerom ville vært nesten uhørt i denne bilklassen for noen år siden. Nå er flere konkurrenter oppe på dette nivået.

Vet du hvordan du lukeparkerer? Se video her:

Forsvant fra Norge

Til Norge kommer den imidlertid ikke. Seat forsvant nemlig fra vårt marked tilbake i 2006.

Da hadde importøren Harald A. Møller AS først droppet merket. Så ble det i en periode solgt via Seat Nordic, men det ble ingen suksess, og snart var Seat helt ute av Norge.

En bil som Leon X-Perience er i utgangspunktet som skreddersydd for vårt markedet, også fordi Seat priser bilene sine aggressivt. Men skal du ha denne, må du altså hente den inn selv, utenom regulær import.

Annonserte Seat-comeback - men så ble det stille ...

Seat skal fri til aktive familier med sin Leon X-Perience, offroadstylingen er litt mer fremtredende enn vi kjenner det fra andre av konsernets biler med samme oppskrift.Seat skal fri til aktive familier med sin Leon X-Perience, offroadstylingen er litt mer fremtredende enn vi kjenner det fra andre av konsernets biler med samme oppskrift.

Seat Toledo: Klart for ny billigbil