En av disse syv blir årets bil 2015

BMW 2-serie Active Tourer er en av syv biler som kan bli årets bil 2015. Foto: BMW/AFP Relaxnews
Artikkelen fortsetter under annonsen

De syv beste bilene i den europeiske konkurransen «Årets bil 2015» har blitt stemt frem. Vinneren blir kåret i finalen 2. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

31 nominerte har blitt til syv etter at den første runden med avstemming i Europas «Car of the Year 2015» er over. De syv finale-bilene ble presentert 15. desember. Blant syv finalister er syv ulike bilmerker representert. En av disse blir kåret til årets bil i Europa 2015 i finalen 2. mars.

Se hva produsentene selv har å si om bilene i videoene under hver enkelt finalist.

BMW 2-serie Active Tourer

Den første BMW-serien med fronthjulstrekk istedenfor bakhjulstrekk omtales av BMW selv som en svært sportslig bilserie. Active Tourer har karosseriform som en MPV, i likhet med Mercedes-Benz klasse B, eller VW Golf Sportsvan.

Den er 434 centimeter lang, 180 bred og 156 høy, og kommer med turbomotorer på tre og fire sylindere. Den med fire sylindere har 231 hestekrefter, kommer fra 0 til 100 km/t på 6,8 sekunder og har en toppfart på 235 kilometer i timen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

BMW 2-serie Active Tourer er til salgs i Norge fra 322.000 kroner for rimeligste modell.

Les også: Test av BMW 2-serie Active Tourer

Se nærmere på BMW 2-Series Active Tourer

Citroen C4 Cactus

Denne bilen viser at familiebil kan være morsomt. Citroen C4 Cactus er en enkel bil, kompakt, men romslig. Den er 416 cm lang og har et bagasjerom på 358 liter. Bilen presenterer verdensnyheten Airbump: gummi plassert bak, foran og på sidene av bilen for å beskytte den mot skraping og bulker, noe som gir den et karakteristisk særpreg.

C4 Cactus har en tre sylinder-motor, kommer fra 0 til 100 km/t på 12,8 sekunder og har en toppfart på 173 kilometer i timen. Den er til salgs i Norge fra 189.900 kroner for rimeligste modell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tilbake til røttene for Citroen

Citroën C4 Cactus

Ford Mondeo

Med sine fem dører og sitt stilige design, omtales den nye Ford Mondeo som dynamisk og sporty. Den kommer både som hybrid og med firehjulstrekk om det er ønskelig.Ford har satset mye på å gjøre bilen så stillegående som mulig, og har i stor grad lykkes med det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen er 487 cm lang, 185 cm bred og har et bagasjerom på 488 liter. Den er til salgs i Norge fra 304.000 kroner for rimeligste modell.

Les også: Test av nye Ford Mondeo

2015 Ford Mondeo

Mercedes-Benz C-klasse

Dette er en komfortabel og stødig bil som er både større og lengre enn sine forgjengere. Beinplassen har blitt større og bagasjerommet større.

Bilen er 184 cm bred og har et bagasjerom på 490 liter. Den kommer fra 0 til 100 km/t på 6,9 sekunder og har en toppfart på 241 kilometer i timen. Den er til salgs i Norge fra 352.900 kroner for rimeligste modell.

Les også: Se hva Mercedes har funnet på her

2014 Mercedes-Benz C-Class

Nissan Qashqai

Den forrige utgaven av Nissan Qashqai var en stor suksess i Norge. Designmessig er den nye versjonen enda lekrere, og det er stor sjanse for at denne også slår an her til lands. Bagasjerommet har blitt forstørret med 20 liter til 430 liter, og den nye parkeringsassistenten gjør det enkelt å parkere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen er 438 cm lang og 181 cm bred. Den kommer fra 0 til 100 km/t på 10,9 sekunder og har en toppfart på 185 kilometer i timen. Nissan Qashqai er til salgs i Norge fra 249.900 kroner for rimeligste modell.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Test av nye Nissan Qashqai

2014 Nissan Qashqai

Renault Twingo

Tredje generasjon Renault Twingo er en fireseter med fem dører, i motsetning til første generasjon som hadde tre. Bilen har ikke blitt så noe større av den grunn. Tvert imot så har den blitt ti centimeter kortere. Likevel er den mer romslig takket være forbedret plassutnyttelse.

Nye Twingo prøver seg på å være en chic bybil. Bilen er ikke til salgs i Norge.

Les også: Renault sliter i Norge

Renault Twingo

Volkswagen Passat

Nye Volkswagen Passat er større, lettere og mer elegant enn sine forgjengere, og er også tilgjengelig som ladbar hybridbil. Plassen i bilen har blitt bedre, til tross for at den har blitt kortere enn tidligere modeller. Bredden på bilen har derimot økt til 179 cm, og har gjort kupeen fire cm bredere for passasjerene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bagasjerommet er 680 liter stort. Den raskeste modellen kommer fra 0 til 100 km/t på 6,3 sekunder, og har en toppfart på 238 kilometer i timen. Den nye Volkswagen passat er til salgs i Norge fra 346.100 kroner.

Les også: Test av nye VW Passat

Volkswagen Passat 2015

Alle de nominerte bilene på listen må være tilgjengelig for salg nå, eller blir det før nyttår, i fem eller flere europeiske land. Hver finalist er forventet å selge minst 5000 eksemplarer.